Alt om Skole OL

OL i børnehøjde

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 4. – 7. klassetrin. I kan konkurrere i Atletik, Bueskydning, Roning og Svømning. Fælles for alle sportsgrene i Skole OL er, at det er HELE klassen, der konkurrerer sammen som et hold, uanset om klassen løber, springer, kaster, skyder med bue og pil, ror eller svømmer.

Skole OL hylder de olympiske værdier, heriblandt venskab, samarbejde og fairplay. Skole OL samler hvert år tusindvis af forventningsfulde skoleelever til bevægelse, sjove konkurrencer og fairplay!

Det er gratis at deltage i Skole OL, dog afholder skolerne selv transportudgifterne til lokalstævnerne. Til Skole OL Finalen dækker Skole OL 2/3 af transportudgifterne for deltagne klasser samt overnatning til de klasser, som kommer langvejs fra.

Hvilken sportsgren I kan deltage i afhænger af klassetrinnet:

Sportsgren 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse
Atletik x x x x
Bueskydning x x
Roning x x
Svømning x x

 

Skole OL Finalen finder sted i juni måned 2018 (se Finale). I kan deltage i konkurrencen om Skole OL finalepladser på forskellige måder afhængig af sportsgrenen. I kan konkurrere i idrætsundervisningen på jeres skole, eller I kan vælge at konkurrere ved et af de mange lokalstævner, som afholdes over hele Danmark (læs hvordan her). Det eksakte tidspunkt for lokalstævner afhænger af den enkelte sportsgren, men for Skole OL Atletik og Roning har I mulighed for at deltage i konkurrencen om Skole OL finalepladser allerede fra skoleårets start – så snart tilmeldingen åbner i august måned. Uanset hvordan klassen deltager; om det er via idrætsundervisningen eller via et lokalstævne, kan klassen kvalificere sig til Skole OL Finalen.

I er velkomne til at deltage i konkurrencen om finalepladser i alle sportsgrene, men I kan kun deltage i finalen i én sportsgren.

Deltager klassen i Skole OL i idrætsundervisningen, så husk sidste frist for indtastning af resultater fra idrætstimerne er d. 24. maj 2018.

Læs mere om Skole OL i idrætsundervisningen her eller find jeres nærmeste lokalstævne i stævneoversigten.

Skole OL Finale

I juni 2017 blev Skole OL finalerne afholdt for første gang på Ceres Park og Arena i Aarhus. Det var også første gang, at der blev afholdt finaler med andre sportsgrene end atletik. Det blev et brag af en Skole OL finaleuge!

Skole OL finalerne 2018 vil også blive afholdt på Ceres Park og Arena i Aarhus i juni måned.

Skole OL dækker 2/3 af transportudgifterne for deltagne klasser i Skole OL Finalen.

Følg med på siden herDet bliver en kæmpe fest, og vi glæder os!

Følg os