Svømning

Deltagerne ved Skole OL Svømning skal ved Skole OL Finalen dyste i Svømningens Tikamp. Her vil eleverne prøve kræfter med elementer fra flere af de discipliner, som hører under Dansk Svømmeunion – eksempelvis vandpolo, livredning og selvfølgelig svømning.

Konkurrencerne er bygget om elevernes færdigheder i vand samtidig med, at eleverne skal være dygtige til at samarbejde og se hinandens styrker på holdet – for det er klassens samlede præstation, som afgør, hvem vinderne bliver.


Hvem kan deltage?

Skole OL Svømning er for 4. og 5. klasse.

Hvor og hvornår?

Skole OL Svømning foregår i idrætsundervisningen. Konkurrencen om finalepladser til Skole OL Finalen foregår via Dansk Svømmeunions konkurrence “Klassen Svømmer Langt”. I “Klassen Svømmer Langt” kan klasser fra 2.-5. klassetrin deltage. Det er dog kun 4. og 5. klasse, som kan kvalificere sig til Skole OL Finalen i Svømning. Se også Finaleudtagelse.

Hvordan deltager vi i Skole OL Svømning?

Din 4. eller 5. klasse skal kvalificere sig til finalen i Skole OL Svømning via konkurrencen “Klassen Svømmer Langt”, som er en populær landsdækkende aktivitet, der foregår i jeres egen svømmeundervisning på skolen. Her skal hele klassen svømme så langt de kan på 20 minutter.

De fem 4. klasser og de fem 5. klasser, der svømmer længst, kvalificerer sig til Skole OL Finalen i Svømning, hvor der skal dystes i Svømningens Tikamp, hvori en lang række forskellige discipliner indgår.

For at at konkurrere om finalepladser til Skole OL Svømning, skal I tilmelde jer ”Klassen Svømmer Langt” senest 31. marts 2018. I skal afvikle ”Klassen Svømmer Langt” i løbet af april 2018, og resultatet skal indberettes til Dansk Svømmeunion senest 1. maj 2018. Herefter udtages de fem 4. klasser og de fem 5. klasser, der svømmer længst, til Skole OL Finalen.

Læs mere om ”Klassen Svømmer Langt” og find information om tilmelding her.

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Svømning, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.

Følg os