OL-håb kickstartede OL-festen på Holme Skole

Torsdag d. 16. maj nåede den olympiske ild Holme Skole, der til juni forvandler sig til skole-olympisk by, når Skole OL finalen for tredje år i træk bliver afviklet i Aarhus. Maja Alm, der håber på at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, løb forrest med faklen.

 

Med OL-fakkel, flagallé, egen OL-sang og en vaskeægte verdensstjerne blev der til åbningen af den skole-olympiske by for alvor taget hul på OL-stemningen og nedtællingen til årets Skole OL finale.

I centrum af den festlige åbning stod den syvdobbelte verdensmester i orienteringsløb Maja Alm. Udover at løbe med OL-faklen, uddelte hun også autografer i lange baner til begejstrede elever.

”Det har været meget overvældende at være med til åbningen af den skole-olympiske by i dag. Alle de glade børn og deres interesse for min sport gør et stort indtryk på mig,” fortæller Maja Alm, der i 2018 blev kåret som årets orienteringsløber.

 

3000 overnattende gæster

Holme Skole danner i forbindelse med Skole OL finalen d. 18. til 21. juni rammerne for at i alt 3000 elever fra hele landet skal overnatte og bespises. Det er et stort ansvar, som skolen er stolte over at varetage.

”At være skole-olympisk by er en stor begivenhed for hele skolen, og noget vi er meget stolte over. Udover at være olympisk by, er vi også meget engagerede i det frivillige arbejde omkring Skole OL finalen. Vores 4.-6. årgang står bl.a. for at pakke madkasser og tage imod de tilrejsende elever, mens vores 8. klasser hjælper til som dommere under konkurrencerne til finalen,” siger Ditte Hagn-Meincke, skoleleder på Holme Skole, der fra talerskamlen til den dagens åbning også fremhævede, at hun efter kun et år som skoleleder på Holme Skole allerede er blevet helt vild med Skole OL.

På talerskamlen stod også rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, som glæder sig over Holme Skoles engagement i Skole OL.

”Det er en fornøjelse, at Aarhus igen får mulighed for at afvikle den store Skole OL finale, og det er imponerende at Holme Skole for tredje år i træk tager imod landets elever som skole olympisk by. Skolen leverer et stort og flot stykke frivilligt arbejde, som udover at udvikle børn og unge også kan føre nye venskaber med sig på kryds og tværs af klasser og skoler,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus.

 

Vil du se hvordan det så ud, da hele Holme Skole tog i mod Maja Alm og faklen, så se med i filmen her:

Følg os