Hvad er Skole OL Bueskydning?

Skole OL Bueskydning er for 5. og 6. klassetrin og foregår som lokalstævner afholdt af bueklubber i hele landet. Som klasse kommer man ned i den lokale bueklub og prøver kræfter med bueskydning og selvfølgelig skyder efter at komme med til Skole OL Finalen i Bueskydning.

Lokalstævnerne varer minimum to timer og starter altid med et introforløb, hvor eleverne bliver fortrolige med bueskydningens regler og udstyr, samt får skudt en masse pile under vejledning af foreningens Skole OL-instruktører.

Ved et lokalstævne skyder alle elever i klassen 12 pile hver. Elevernes scorer bliver skrevet ned på en såkaldt skydeseddel og når alle elever i klassen har skudt, beregnes klassens samlede gennemsnitscore. Den klasse med den højeste klassescore vinder stævnet og vinder også en plads i Skole OL Finalen.

Det er forskelligt, hvordan bueklubberne vælger at afholde stævnerne. Nogle klubber inviterer flere klasser ned på samme tid, hvor klasserne skyder mod hinanden om at komme med til finalen. Andre klubber inviterer klasserne ned en af gangen og først når alle tilmeldte klasser har været en tur forbi klubben udnævner de en vinderklasse. Til sidst vælger nogle klubber at invitere klasserne ned i klubben to gange. Første gang er klassen alene nede i klubben og øve sig. Anden gang mødes alle de tilmeldte klasser hinanden i bueklubben til en slags lokalfinale, hvor de skyder om at komme med til Skole OL Finalen. Under hvert enkelt stævne kan du se hvilken version jeres bueklub har valgt. I kan se alle stævner i vores stævnekalender.

I Skole OL Bueskydning er der fokus på teknik, koncentration og præcision. Hvem bevarer roen i pressede situationer, og hvem omsætter bedst teori til praksis?

Vi glæder os til at se jer klar med bue og pil!