Ny sportsgren er med i Skole OL – Triatlon blev den tiende

Skole OL byder Triatlon velkommen i Skole OL familien, som nu består af ti forskellige sportsgrene. Triatlon Danmark (Dansk Triatlon Forbund) har udviklet et helt særligt konkurrencekoncept til Skole OL Triatlon. Konkurrencen er skabt med udgangspunkt i Skole OL værdierne Fællesskab, Færdighed og Fairplay og så er konkurrencen selvfølgelig en klassekonkurrence, hvor alle elever sammen samler point ind til klassens samlede point.

I Skole OL Triatlon kan klasser fra 6.-8. klasse deltage i den specialudviklede Skole OL Triatlon disciplin, Mix Stafet. Disciplinen er inspireret af den nye OL-disciplin Mix Relay, hvor mænd og kvinder i hold af fire hver laver en minitriatlon.

I Skole OL Triatlon skal eleverne også dyste i hold med fire elever på hvert hold. En klasse skal stille med mindst fire hold. På hvert hold skal hver elev lave en minitriatlon, som består af 50 m svømning, 3 km cykling og 1 km løb.

Skole OL Triatlon stævnerne afholdes af triatlonklubber i hele landet, som inviterer de lokale skoler ned for at konkurrere om en plads i Den Store Skole OL Finale. Indtil videre afholdes der Skole OL Triatlon stævner i Esbjerg, Aalborg, København, Ringe, Aarhus og Stevns.

Triatlon er en sportsgren, der giver eleverne, sved på panden og smil på læben. Ikke nok med at eleverne udfordres på deres egen fysiske kunnen, så stiller konkurrencen også store krav til klassens evner til at samarbejde og udvise holdånd. Hvert hold skal fx løbe samlet over målstregen, når den sidste elev på holdet er færdig med at løbe.

Som et ekstra taktisk element er det muligt for hver klasse at stille med ét hold, hvor de må dele de tre discipliner; svømning, cykling og løb ud mellem dem. På den måde kan alle være med, også de elever, som fx ikke bryder sig om at svømme.

Efter nytår udkommer også et sprit nyt undervisningsmateriale til triatlon i idrætstimerne. Undervisningsmaterialet kommer til at ligge på Skole OL’s undervisningsplatform http://undervisning.skoleol.dk.