Skole OL og Dansk Skoleidræt indgår samarbejde

Flere idrætsaktiviteter på vej: Skole OL og Dansk Skoleidræt indgår samarbejde

Skole OL og Dansk Skoleidr√¶t er g√•et sammen om at skabe endnu flere aktiviteter for landets skoleelever, s√• store og sm√• i endnu h√łjere grad f√•r mulighed for at opleve gl√¶den ved idr√¶t i skolen.

B√•de Skole OL og Dansk Skoleidr√¶t arbejder med indsatser, der har til form√•l at fremme og udvikle idr√¶tsl√¶rernes faglige kompetencer med henblik p√• at styrke b√łrns idr√¶tsdeltagelse ‚Äď i skolen s√•vel som i fritiden. Form√•let med det nyetablerede samarbejde er s√•ledes at skabe endnu flere frugtbare og givende muligheder for idr√¶tsl√¶rere, idr√¶tsforeninger og naturligvis f√łrst og fremmest eleverne.

Parterne ser frem til det kommende samarbejde, som allerede er blevet tyvstartet i forskellige sammenh√¶nge. Blandt andet var der i starten af oktober debut for et f√¶lles Cross og O-l√łbs st√¶vne p√• Bornholm, og aktuelt arbejdes der med et lignende tiltag p√• Djursland. P√• sigt er det m√•let, at lignende st√¶vner afvikles i hver af Dansk Skoleidr√¶ts 15 kredse, hvori 1300 medlemsskoler er repr√¶senterede, og at vinderne kan deltage i den store Skole OL finale.

L√łbene arrangeres rundt omkring i landet i samarbejde med atletikklubber under Dansk Atletik Forbund. P√• den led er samarbejdet mellem Skole OL og Dansk Skoleidr√¶t ogs√• et vigtigt greb for at fremme de skole-foreningssamarbejder, som med intentionerne omkring √•ben skole var en vigtig del af skolereformen.

P√• samme vis peger samarbejdet ogs√• ind i tiltag til idr√¶tstimerne, idet der allerede er udgivet f√¶lles undervisningsmaterialer og inspiration til l√¶ringsforl√łb, ligesom nyt i genren er p√• vej. I samme √•nd har Skole OL og Dansk Skoleidr√¶t lanceret projektet Danmarks Sejeste Idr√¶tsl√¶rer, som har opn√•et stor tilslutning, og hvor der bliver k√•ret en vinder til januar.