Skab Fremtidens Olympiske Lege og vind idrætsudstyr for 20.000 kr.

Hvordan skal fremtidens Olympiske Lege se ud? Hvilke sportsgrene skal der dystes i? Skal drenge og piger konkurrere sammen? Skal para-atleter konkurrere sammen med de andre atleter?

Det er nogle af de spørgsmål, I skal tage stilling til, når I deltager i konkurrencen Fremtidens Lege, som nu er skudt i gang.

Finalen bliver afholdt på Experimentarium til maj, og det bedste bud på fremtidens Olympiske Lege vinder idrætsudstyr til skolen for 20.000 kroner.

Fokus på De Olympiske Lege

Bag Fremtidens Lege står Skole OL og Experimentarium, og tanken er at sætte fokus på De Olympiske og Paralympiske Lege, som i sommeren 2020 bliver afholdt for 32. gang i Tokyo.

Eleverne får ordet

Hvordan ville OL se ud, hvis børnene kunne bestemme?

De Olympiske Lege blev for første gang afholdt i 1896, det er skabt af voksne, deltagerne er voksne og det afvikles af voksne. Det er altså de voksne, der har bestemt, hvordan OL skal se ud, hvilke sportsgrene der skal være på programmet, hvilke regler atleterne skal følge, at OL skal opdeles i sommerlege og vinterlege og at Para-atleter skal have deres eget Paralympiske Lege.

Måske trænger OL til fornyelse? Måske er OL-programmet ved at være forældet? Hvad nu, hvis de yngre generationer fik lov at bestemme og kunne være med til at forme ’Fremtidens Lege’?

Skole OL og Experimentarium giver nu børnene en stemme og giver alle landets skoleklasser på 4. – 8. klassetrin mulighed for at arbejde med OL.

Konkurrencen

Eleverne skal komme med deres bud på en ny version af De Olympiske Lege i form af en kort video, som skal sendes ind via konkurrencehjemmesiden www.fremtidenslege.dk senest den 3. april.

Experimentarium og Skole OL vurderer alle forslagene og vælger finalister fra alle klassetrin, som går videre til finalen på Experimentarium den 7. maj 2020.

Her fremlægger eleverne deres bud, og et dommerpanel vælger det bedste, som præmieres med 20.000 kroner til idrætsudstyr til skolen.

Helt nyt undervisningsmateriale

På vores hjemmeside finder du også et helt nyudviklet skolemateriale, som kan bruges i arbejdet med OL og med konkurrencen, og som rummer inspiration og baggrundsviden, en stribe refleksionsspørgsmål og desuden en skabelon til den video, eleverne skal producere for at kunne være med i konkurrencen.

Besøg konkurrencehjemmesiden Fremtidens Lege her.