Undervisningsmateriale til triatlon på Skole OL Undervisning

I dag udkommer det helt nye undervisningsmateriale til triatlon for 6.-8. klasse. Materialet er frit tilgængeligt på Skole OL’s undervisningsplatform.

Det skal være sjovt at lave triatlon

Undervisningsmaterialet til triatlon består af aktiviteter, opvarmningsøvelser og tekniske øvelser inde for de tre discipliner svømning, cykling og løb. Derudover er der også aktiviteter med fokus på skiftene mellem de tre triatlondiscipliner.

Materialet er udviklet af Triatlon Danmark (Dansk Triatlon Forbund) og har fokus på tre ting:

  • at udvikle elevernes teknik og motorik
  • at udstyr ikke er en forudsætning for at lave triatlon
  • at man kan have det sjovt mens man dyrker triatlon

Triatlon på skoleskemaet

Triatlon er en sport som især henvender sig til de ældste elever på mellemtrinnet og i udskolingen. Der er fuld fart på, eleverne kan prøve sig selv af fysisk og mentalt og så favner sportsgrenen bredt, da den både indeholder svømning, cykling og løb.

Trialton taler ind i flere af de kompetencemål, som eleverne skal igennem i folkeskolens idrætsundervisning. Ved at dyrke triatlon bliver eleverne bevidste om deres krops bevægelser, balancepunkter, holdninger og spænding. Eleverne får viden om bevægelsesprincipper, og de lærer at beherske forskellige tekniske færdigheder indenfor svømning, cykling og løb. Derudover opnår eleverne viden om, hvordan de gebærder sig i trafikken.

Gå på opdagelse i materialet

Se hele materialet HER.

Vælg mellem de mange aktiviteter og sammensæt selv et forløb, som passer netop til dine elever. Aktiviteterne er suppleret af flotte illustrationer og videoer, der hjælper både dig som lærer og eleverne til at komme godt i gang med aktiviteterne og de tekniske deltaljer i øvelserne.

Husk at du kan bygge dit eget forløb med byg-selv-funktionen på platformen. Udvælg de aktiviteter, du vil have med i dit forløb, sorter dem og indsæt overskrifter. Afslut med at downloade dit forløb til din computer eller tablet.