Dans er nu en del af Skole OL!

Ny sportsgren på skemaet!

Skole OL kan nu løfte sløret for et nyt medlem af Skole OL-familien, som nu tæller 12 sportsgrene. Dans er en sjov og sej bevægelsesform, der skaber godt humør og giver sved på panden. Skole OL, Danmarks Sportsdanserforbund og deres foreninger står klar til at udbrede budskaberne om, at dans er for alle, og at du er god nok, som du er.

”I Skole OL er vi meget glade for at have fået dans med på programmet, fordi Skole OL Dans rummer en helt ny dimension i Skole OL. Der er ingen tvivl om, at Skole OL Dans udfolder vores værdier fællesskab, færdighed og fairplay, fordi klasserne skaber sin klassedans i fællesskab. Det kræver tillid til hinanden, og det kræver mod at fremvise en dans for andre. Vi glæder os derfor rigtig meget til at opleve klasser skabe deres egne danse og få skabt succesoplevelser, mod og stolthed omkring at danse, ” siger Lærke Lundedal Jensen, Projektleder i Skole OL.

Konkurrencekonceptet går ud på, at eleverne sammensætter danse med hjælp fra danse-appen ”Badjango Dance Creator”, hvor eleverne, uanset udgangsniveau, kan vælge imellem 400 dansetrin til deres dans. På denne måde sammensætter klassen sin egen koreografi. Efterfølgende arbejder klassen kreativt med koreografien igennem forskellige udfordringer og benspænd for at gøre dansen endnu sjovere og bedre. Til slut fremvises dansene, og der gives point.

”Danmarks Sportsdanserforbund er super glade for at få muligheden for at komme på programmet til Skole OL. Vi er stolte over at blive en del af dette store projekt. Dans er heldigvis mange spændende ting, og vi ser frem til at vise, hvor alsidig og spændende dans er. Vi glæder os til at se, hvordan eleverne er med til at skabe deres egen dans, og dermed i fællesskab opleve glæden ved at arbejde sammen. Dette går fint i spænd med Folkeskolelovens intentioner om, at eleverne skal udvikle sig til at blive hele mennesker, hvor blandt andet dans kan være et element,” siger Karen Pedersen, Formand for Danmarks Sportsdanserforbund.

Skole OL Dans er for 4. og 5. klassetrin og taler ind i Fælles Mål for idræt, under ”dans og udtryk”. Hold øje med Skole OL kalenderen eller opret en Skole OL profil og få direkte besked, når tilmeldingen åbner for et stævne nær dig.

Vi glæder os til at danse med jer!