Idrætslærer fra Ikast-Brande kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020

NAVN: Nick Sønderskov Hansen
ALDER: 33
SKOLE: Ejstrupholm Skole i Ikast Brande
FAG: Idræt, historie, engelsk, samfundsfag og valgfag Fit for Fight

I hele efteråret har elever, forældre og kollegaer kunne indstille idrætslærere til titlen som Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det er blevet til lidt over 300 indstillinger af kandidater fordelt i hele landet. Nick Sønderskov Hansen har fået 37 indstillingerne fra kollegaer, forældre og både nuværende og tidligere elever. Det er så tydeligt i disse indstillinger, at han er en fuldstændig fænomenal idrætslærer.

Nick ændrede attituden til idræt hos hele klassen
En tidligere elev skriver i sin indstilling: ”Nick er den bedste idrætslærer, fordi han formåede at vende attituden til idræt. Han var ny lærer, da jeg gik på skolen. Alle elever så idræt som fritid- og afslapningstime, men så kom Nick. Han fik vendt alle i min klasses tilgang til idræt. Vi kom til idræt og vidste, at vi skulle lære noget og lave noget aktivt, men på en sjov og anderledes måde.”

Ved siden af arbejdet som idrætslærer er Nick fodboldtræner. På trods af han er udpræget boldspiller, så er han vild med at undervise i kropsbasis, redskabsgymnastik og dans. En elev skriver om Nick: ”Vi skulle igennem et danseforløb. Jeg syntes selv at tanken om at skulle danse lød røvsygt, fordi jeg er mest til boldspil. Men jeg blev overrasket. Jeg syntes det var pissesjovt, fordi Nicks tilgang var så fed, og han brændte virkelig for at lære os noget. Vil fik smil på læben og fik grint med hinanden.”

Erfaren kollega bøjer sig i støvet for Nick
En idrætskollega til Nick skriver i indstilling: ”Nick forstår at motivere eleverne, så de løbende overskrider grænser, de ikke troede muligt at passere. Han er god til at forklare, gøde samarbejde, indgyde mod og give selvtillid.” Nick har under hjemsendelsen arbejdet med et virtuelt danseforløb med sine elever. Hele forløbet kulminerede med ’Dans sammen på afstand’ på Teams, hvor alle var med – selv enkelte forældre og søskende deltog. ”En ældre idrætslærer gennem mange år som mig (alder 64) må bøje sig i støvet. Sjældent har jeg set så glade elever”, skriver Nicks kollega.

Vi har også taget en snak med Nick Sønderskov Hansen, der er nomineret.

Hvorfor har du valgt at blive idrætslærer?
”Lige siden jeg blev født, har jeg elsket alt sport. Det fulgte bare med. Jeg gør mit bedste hver dag. Jeg vil være en idrætslærer, der ikke glemmer nogen. Mine elever skal overskride grænser, og jeg vil give dem selvtillid. For mig er det vigtigt, at idræt ikke er et pausefag. Mit mål er at være en kæmpe inspirationskilde, og jeg vil fortsætte med at danse med dem i idrætstimerne til den dag, jeg går på pension.”

Hvad kan du godt lide ved at være idrætslærer?
”Jeg er vild med at motivere og skabe smil og glæde. Som idrætslærer kan jeg rigtig godt lide at lave noget helt andet. I denne corona-tid har jeg sat mig for, at jeg skal lave verdens bedste og sjoveste digitale corona-lektion. I dag har jeg f.eks. fundet på noget helt nyt. De laver lige nu en slags Alfabet-Crossfit derhjemme. Jeg har givet alle alfabetets bogstaver en øvelse, og så skal eleverne sende en video til mig, hvor de ’træner’ deres eget navn. For nogen er det ikke kun fornavn, men også mellemnavn og efternavn?

SE EN AF ELEVERNES VIDEO HER

Hvad er en god idrætslærer?
”En god idrætslærer er en, der kan motivere den enkelte elev. Men som også kan motivere hele gruppen. En der kan skabe et godt samarbejde og give eleverne selvtillid. En god idrætslærer formår at få eleverne til at synes, at idræt er pissesjovt. En som er så inspirerende, at eleverne selv vælger at dyrke idræt i pauserne.”

Er du Danmarks Sejeste Idrætslærer? ?
”Hahahaha. Det ved jeg da ikke. Hver dag går jeg efter at være verdens bedste fodboldtræner og verdens bedste idrætslærer. Jeg vil lave den sjoveste idrætsundervisning. Ud fra hvad folk siger, så er jeg ret sej.”

Skole OL uddeler prisen i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group. Føtex, Netto og Bilka står bag den flotte præmie til prisen. Vinderen modtager – sammen med æren – 25.000 kr. til brug på nye redskaber eller andet udstyr til idrætsundervisningen. Vinderen modtager også 5.000 kr. til en skole- eller klassefest.