Suveræn idrætslærer fra Klostermarksskolen i Roskilde kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020

NAVN: David Blom Hemmet
ALDER: 45 år
SKOLE: Klostermarksskolen i Roskilde
FAG: Idræt og dansk

48 ud af 300 indstillinger
I hele efteråret har elever, forældre og lærere kunne indstille deres idrætslærere til titlen som Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det er blevet til lidt over 300 indstillinger af kandidater fordelt i hele landet. 48 indstillinger peger på at David Hemmet fra Klostermarksskolen i Roskilde skal vinde prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020.  Skole OL har ud fra alle indstillingerne udvalgt tre kandidater. David Blom Hemmet er en af de tre nominerede.

Af indstillingerne fra ledere, kollegaer, forældre og elever af David Blom Hemmet er det så tydeligt, at han er en fuldstændig fantastisk idrætslærer.

Alle elever burde have en Hemmet i skolen
En forælder skriver i sin indstilling om David: ”David er den slags idrætslærer, som alle forældre ønsker, at deres børn skal møde i folkeskolen. Hans uovertrufne glæde ved idræt (både inde og ude) smitter af og motiverer på en måde, som aldrig efterlader tvivl om, at han brænder for faget – og allerhelst ser, at eleverne bliver lige så dedikerede som han. David går hele vejen for idræt og er en pokkers dygtig idrætslærer. Alle burde have en Hemmet!”

Lærer os også om ’teamspirit’, og hvordan man er en gentleman i sport
Også eleverne er glade for at have David som idrætslærer. ”David er Danmarks sejeste idrætslærer, fordi han er en ildsjæl, der engagerer sig i sit arbejde og brænder for også at få sine elever til at engagere sig i idræt. Jeg kan særligt godt lide, at vi virkelig lærer noget og udvikler os i hans timer. For det føler jeg virkelig, at vi gør,” skriver en af Davids elever i sin indstilling.

”David lærer os også om ’teamspirit’, og hvordan man er en gentleman i sport, hvilket gør undervisningen endnu rarere at deltage i. For man føler, at man bliver inkluderet, og at man virkelig betyder noget for sit hold, i hans idrætstimer. Det gør det også bare endnu sjovere at opnå resultater”

Vi har også taget en snak med David Blom Hemmet, der er nomineret.

Hvorfor har du valgt at blive idrætslærer?
”Det var et helt naturligt valg at blive idrætslærer. Idræt kan bare noget. Det kan skabe fællesskab og glæde. Jeg kan godt lide, at kroppen er i centrum, og at eleverne her oplever flow. Glæden ved idrætsfaget er bare blevet ved med at vokse for mig siden seminaret. Jeg har lært meget af andre, og jeg har prøvet en masse af.”

Hvad kan du godt lide ved at være idrætslærer?
”Jeg kan godt lide at motivere og inspirere eleverne og skabe tryghed for de elever, der ikke allerede føler sig trygge ved idræt. Jeg kan godt lide at hjælpe eleverne med at flytte barrierer, hjælpe dem med generelt at flytte sig og lære dem nye tekniske færdigheder.”

Hvad er en god idrætslærer?
”En god idrætslærer er en, der tør give slip. En, der ikke er bundet af konventioner. En, der går forrest og er det gode eksempel. En god idrætslærer møder eleverne, der hvor de er.”

Er du Danmarks Sejeste Idrætslærer? ?
”Jeg siger altid til eleverne, at de ikke skal fremhæve sig selv på bekostning af andre. Der findes rigtig mange dygtige idrætslærere i Danmark, men jeg tør godt at sige, at jeg er en af dem.”

Hvorfor er idræt et vigtigt fag?
”Idræt er et vigtigt fag, fordi eleverne her har mulighed for at få succes med deres kroppe. Idræt er et frirum i skolen. Eleverne får oplevelser med fællesskab, mestring og flow. I idræt flyttes grænser, og der skabes glæde.”

Cricket er nævnt i de fleste af indstillinger af David. I en indstilling står der som eksempel: ” Han har en særlig glæde ved cricket, hvilket på landsplan må betyde, at fremtidens cricketlandshold MÅ bestå af en række Klostermarks elever :)” 

Hvad betyder cricket for dig?
”Det er ingen hemmelighed, at Cricket er mit hjertebarn. Fantastisk idrætsgren. Spillet kan noget unikt i forhold til idrætsundervisningen. Ikke mange kender spillet og går derfor ind i spillet med åbent sind. Cricketsportens idealer om gentlemanship og fairplay slår rødder i elevernes bevidsthed. Eleverne lærer hvordan man gebærder sig i idrættens mangfoldige verden og i livet som helhed. Mit arbejde med cricketspillet rummer et dannelsesaspekt, der er essentielt for hele mit virke som lærer.”

Kåringen af Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020 finder sted i den første uge af februar. Her finder vi ud af, om den sejeste idrætslærer kommer fra Roskilde. Føtex, Netto og Bilka står bag den flotte præmie til prisen. Vinderen modtager – sammen med æren – 25.000 kr. til brug på nye redskaber eller andet udstyr til idrætsundervisningen. Vinderen modtager også 5.000 kr. til en skole- eller klassefest.