Tæt på ambassadør Laura Lazar

Fokus på fairplay, ingen dommer og stærke fællesskaber. Det er nogle af de ting, vi har talt med Laura Lazar, der er ambassadør for Skole OL og til dagligt spiller ultimate i Københavns Frisbee Klub.

Hvad betyder det for dig at være ambassadør for Skole OL?

Det betyder virkelig meget, og jeg er stolt af at have fået rollen som ambassadør for ultimate. Jeg glæder mig til at møde børnene og fortælle om ultimate, og alt det denne sportsgren kan. Børn skal have kendskab til alle sportsgrene. Det er en ting, jeg selv vil ønske, at jeg havde, da jeg var yngre. Det bliver fedt at møde potentielle nye medlemmer og vise dem, hvor fed og sjov ultimate er. Særligt fordi ultimate har så meget fokus på fællesskab og fairplay.

Hvad er det fedeste ved ultimate?

Det fedeste er, at det er en form for mixsport, hvor drenge og piger har mulighed for at spille på samme hold. Der er meget fokus på fairplay, da der ikke er en dommer. Ellers vil jeg sige, at det er det sammenhold, der er på holdene og faktisk også på tværs af holdene, særligt på ungdomsholdene, som giver en fed energi, når vi spiller. Og ja, så er det bare sjovt at løbe hurtigt efter en frisbee.

Hvor længe har du spillet ultimate?

Jeg har spillet i godt 7 år og spiller til dagligt hos Københavns Frisbee Klub. Jeg spillede også i gymnasiet, hvor drengene startede med at lave en klub, hvor jeg var med. Efterfølgende startede min storebror en ultimateklub, hvor jeg også var. Men da de lavede et damehold, startede min ultimatekarrierer rigtigt.

Hvad har været din bedste oplevelse med ultimate?

Der har været mange fede oplevelser. En af dem var, da vi spillede EM tilbage i 2019 i Ungarn, hvor vi sendte et mixhold afsted. Vi ender faktisk med at vinde over Rusland, som er et stort resultat i sig selv, og vi ender på en samlet 6. plads, som er den bedste placering nogensinde. Det gav et kæmpe kick og skabte et endnu større sammenhold blandt os spillere.

Hvorfor skal man starte til ultimate?

Det skal man, fordi der er enormt stort fokus på fællesskab, og så er det en lille sportsgren, hvilket gør, at man kender hinanden bedre og hjælper hinanden. Vi er et lille community, og så er sporten bare fed og det er en sjov måde at være sammen på.

De børn og unge der begynder til ultimate, vil hurtigt få gode venner og udvikle deres færdigheder. Man dyrker ikke bare sporten sammen, men det giver også så meget mere. Det har det i hvert fald gjort for mig. Det er samtidig også en god sport at gå til, hvis man ikke er så glad for kontaktsport, så er ultimate et godt alternativ.

Nævn en ting som man umiddelbart ikke vidste om ultimate? 

Jeg har faktisk tre ting, som mange nok ikke ved. For det første så er det en sportsgren, og det er sagt med det største smil på læben. Ultimate og discgolf er ikke det samme, det er der mange, der tror.

For det andet, så er der er ingen dommer. Der er et regelsæt, man følger, som alle involverede kender til. Spillerne er selv ansvarlige for kampens forløb. Derfor er fairplay enormt vigtigt. Respekter din modstander. Til slut står man i en ’spiritcirkel’, hvor man med modstanderholdet taler om, hvad der var fedt ved kampen, og derefter bedømmer holdene hinanden. Ved turneringer og slutrunder giver man hinanden rating inde for fairplay, og den med højeste bedømmelse vinder en fairplayspirit-pris, som er en stor ting inde for ultimateverden.

Ellers kan jeg fortælle, at banen er lige så stor som en 11 mands fodboldbane bare en lille smule smallere.