Tæt på ambassadør Anne Holm

Foto: Lars Møller

Inspireret af storebror, ”triatlonfamilie” og opleve verden på en ny måde hver gang. Det er nogle af de ting, vi har talt med triatlet Anne Holm, der er ambassadør for Skole OL.

Hvad betyder det for dig at være ambassadør for Skole OL?

“Det betyder meget, at jeg kan få lov at promovere min sport og bl.a. fortælle om kortdistance, for triatlon er ikke kun langdistance med 1500 meter svømning, 40 km cykling og 10 km løb. Og så er det bare sjovt, at få lov at møde en masse børn på min hjemmebane.”

Hvad er det fedeste ved triatlon?

“Det er diversiteten. Man kan træne på et utal af måder, der er sjældent en træning, der er ens. Du kommer samtidig ud i hele Danmark og resten af verden, og oplever forskellige områder på ny hver gang.”

Hvor længe har du dyrket triatlon?

“Jeg har dyrket triatlon siden 2010, og prøvede kræfter med triatlon ved et lokalstævne i Nordsjælland. Det var faktisk ret tilfældigt, da det var en Facebook reklame for stævnet. Men det er klart min storebror der har inspireret mig, ja faktisk er hele vores familie en del af ”triatlonfamilien”.”

Hvad har været din bedste oplevelse med triatlon

“Det var i 2015, hvor jeg var til mit andet internationale stævne, hvor jeg blev nr. 3 i junior EM. Det var den bedste oplevelse, det var så uvirkeligt, da det var mit andet stævne og anden gang, jeg var ude at rejse. Det giver klart et smil på læben, år jeg tænker på det. Jeg husker, som var det en af de bedste dage i mit liv. Vi mødte nogle stærke nationer, og til slut står jeg og mine holdkammerater ved målstregen og følger med, og da vi ser vores sidste mand komme i mål, gav det en kæmpe lykkerus, og man bliver jo rørt at alt det arbejde man ligger i det, lykkes ude på banen.”

Hvorfor skal man starte til triatlon?

“Det skal man, da det er en sport, hvor man udvikler sig på mange parametre både fysisk, mentalt og taktisk. Jeg har selv erfaret på egen krop, at livet ikke handler om at være den bedste, men den bedste udgave af sig selv. Jeg oplever også, at man i triatlon har et enormt stærkt fællesskab, som også taler ind i Skole OL’s værdier.”

Nævn en ting, som man umiddelbart ikke vidste om triatlon

“Rækkefølgen på det første triatlon var cykling, løb og svøm. Men af sikkerhedsmæssigt årsager så har man rykket svømning frem til at være den første disciplin. “