Tæt på ambassadør Marie Flindt Marckmann

Wii-bueskydning, guld ved Nordisk Mesterskab og kæmpe udviklingspotentiale. Det er nogle af de ting, vi har talt med Marie Flindt Marckmann, der er ambassadør for Skole OL og til dagligt holder til i Køge Bueskyttelaug.

Hvad betyder det for dig at være ambassadør for Skole OL

”Det betyder, at jeg kan dele den glæde jeg selv har ved bueskydning med andre mennesker, og samtidig dele de oplevelser jeg har haft og være med til at give andre unge den samme følelse og glæde ved bueskydning, som jeg selv har. Jeg har faktisk selv deltaget til Skole OL i 6 klasse, og her har jeg virkelig mange gode minder fra”

Hvad er det fedeste ved bueskydning?

”Bueskydning er en individuel sport, men noget af det fede er, at man hele tiden har mulighed for at udvikle sig. Det betyder, at det både kan gå op og ned i perioder, lige indtil man fanger den. Og det er den fedeste følelse, når man nailer den. En anden ting jeg gerne vil fremhæve er, at selv om det er en individuel sport, så er man stadig en del af en klub, og man er sammen med andre, når vi er ude til stævner, det giver en kæmpe fællesskabsfølelse.”

Hvor længe har du dyrket bueskydning?

”I snart 10 år. Jeg startede faktisk, da jeg blot var 6,5 år. Jeg har fået at vide, at min interesse for bueskydning startede med, at jeg prøvede det på en Wii, og så ville jeg prøve det i virkeligheden.”

Hvad har været din bedste oplevelse med bueskydning?

”Det var, da jeg vandt Nordisk Mesterskab i 2019. Det var mit første internationale stævne, vejret var utrolig dårligt og alle havde udfordringer på banen. Men jeg formåede alligevel at lukke det ude, og jeg havde en god fornemmelse i hele kroppen, da jeg skød. Under finalen følte jeg nærmest, at jeg skulle kaste op hele tiden, jeg var enormt nervøs. Men da jeg er færdig, og jeg kan se, at jeg kan tage guldet om halsen, så spredte der sig jo den vildeste fornemmelse i hele kroppen.”

Hvorfor skal man starte til bueskydning?

”Det skal man, fordi det er en sportsgren, hvor der er potentiale for udvikling af ens færdigheder, du kan hele tiden blive bedre og skarpere. Og selvom det er en individuel sportsgren, så er der virkelig et godt fællesskab inde for bueskydning.”

Nævn en ting som man umiddelbart ikke vidste om bueskydning?

”Til OL skyder de bedste skytter 70 meter, som svarer til en halv fodboldbane. Og når man rammer midten, så er den kun 12 cm.”