Tæt på ambassadør Bjørk Kjellman Nørremark

Fokus på teknik, deltagelse ved PL og fælles interesse for atletik som sin tvillingesøster. Det er nogle af de ting, vi har talt med Bjørk Kjellman Nørremark, der er ambassadør for Skole OL og til dagligt dyrker længdespring. 

Hvad betyder det for dig at være ambassadør for Skole OL?

Det er en stor ære at være ambassadør. Jeg synes Skole OL har nogle rigtig fine værdier, som jeg meget gerne vil støtte op om.

Hvad er det fedeste ved længdespring?

Det er, når al ens træning kommer til at gå op i en højere enhed, og man får sat af, og man kan mærke i hele kroppen, at det her, det bliver en godt spring, og man så lander i sandkassen – det giver det vildeste rus, også når man samtidig slår sin egen personlige rekord. Det fede ved længdespring er samtidig kombinationen af det tekniske og fysiske arbejde, der ligger i længdespring, for der ligger rigtig meget teknik bag.

Hvor længe har du dyrket længdespring 

Siden 2019, men har dyrket atletik i lidt over fem år. Jeg startede sammen med min tvillingesøster, da vi havde en fælles ven, der gik til atletik, så det ville jeg også prøve kræfter med. Hun startede faktisk med hækkeløb og på et tidspunkt gik hun til længdespring, og det synes jeg egentlig så ret sjovt ud. Og ja, så har jeg gjort det siden.

Hvad har været din bedste oplevelse med længdespring

Det må være EM i 2021 i Polen, hvor jeg i mit først spring rammer 5,26 m (PM) og sluttede som nr. 5’er. Det var faktisk det spring, der gjorde, at jeg kvalificerede mig til PL i Tokyo i sidste ende. Det var en kæmpe oplevelse. Nogle gange ser jeg videoen, og får den samme følelse i kroppen, som var jeg tilbage i Polen. De gode minder husker jeg at tage fat i, for de giver mig ekstra drivkraft i de svære perioder og minder mig om det, jeg kæmper for.

Hvorfor skal man starte til længdespring

Det skal man fordi, der ligger så meget udvikling potentiale bag. Som barn handler det om at løbe hurtigt og springe langt og have gode oplevelser med det. Og jo ældre man bliver, jo mere teknisk kan man bygge på – her kommer færdighed rigtig meget i spil.

Nævn en ting, som man umiddelbart ikke vidste om længdespring

Det er de færreste, der ved, at man ved afsættet ud i springgraven i få millisekunder skal modarbejde 7-8 gange sin egen kropsvægt. Derudover skal man løbe sit tilløb, der ofte er langt over de 30 meter, så man rammer planken så præcist som muligt.