Tæt på ambassadør Megan Gales Dicay

En sportsgren for alle aldre, unikt fællesskab og nye baner hver gang. Det er nogle af de ting, vi har talt med Megan Gales Dicay, som er landsholdsspiller for bowling, samt ambassadør for Skole OL.

Hvad betyder det for dig at være ambassadør for Skole OL?

Det betyder, at jeg har mulighed for at inspirere børn og unge til at spille bowling. Til lokalstævnet i Aarhus havde jeg mulighed for at motivere de fremmødte børn, dele mine erfaringer om bowling og give dem et unikt syn på sporten. Ofte ved mange ikke at bowling er en sportsgren, og her kan en deltagelse ved Skole OL være en katalysator for at starte til sporten.

Hvad er det fedeste ved bowling?

Bowling er en unik sportsgren, hvor alle kan være med på hver deres niveau. Det er alt fra små børn til pensionister, der kan spille bowling, og det giver bare et helt særligt fællesskab, at idrætten rammer så bredt.

Hvor længe har du dyrket bowling?

Jeg startede med at spille, da jeg var 8-9 år. Med en del træning på banen udviklede jeg mig hurtigt, og i en alder af 11 år blev jeg inviteret til at være en del af det daværende ’boble hold’. En ’boble’ er unge bowlere, som har et stort talent, men er for ung til komme på ungdomslandsholdet. På trods af alderen bliver jeg året efter udtaget på ungdomslandsholdet, og i en alder af 14 år (2015) deltog jeg til mit første ungdomseuropamesterskab. Før bowling dyrkede jeg gymnastik på højt plan, og i denne verden var der mange normer og regler, som gjorde det svært at udfolde mig som person. Skiftet til bowling var en frisk oplevelse, hvor jeg hurtigt fandt mig godt tilpas. Jeg kom ind i en verden, hvor ældre børn tog sig af de yngre, og det skabte en enorm tryghed, motivation og forstærkede fællesskabet.

Hvad har været din bedste oplevelse med bowling?

Den bedste resultatmæssigt oplevelse jeg har haft var tilbage i 2017, hvor jeg vandt disciplinen ’Single’ til EM i Finland. Støtten fra min familie og venner, langt som tæt, betød alt for mig. Set fra et socialt perspektiv så har bowling givet mig unikke fællesskaber, og jeg har dannet utrolig mange relationer hen over årene.

Hvorfor skal man starte til bowling?

Bowling er en sportsgren man aldrig kan blive for gammel til. Derudover er der plads til alle, hvilket gør, at der er et stort fællesskab over sporten. Bowling er en nem sport at starte til, men en svær sport at mestre.

Nævn en ting, som man umiddelbart ikke vidste om bowling?

I bowling er ingen baner er ens. For hver gang en kugle bliver kastet kommer der hældninger på en bane. Hældningerne kan være en stor faktor for hvordan kuglen bevæger sig ned ad banen. Derudover er banen oliebelagt, og for hver gang der bliver kastet en kugle, rykker olien sig. Hertil skal man se og være opmærksom på hvordan kuglerne reagere ned ad banen, da banen på sin vis hele tiden ændrer sig. Til sammenligning med golf er golfbanen og bakkerne synlige, mens hældningerne på en bowlingbane bliver skjult af olien. Det kræver derfor en vis viden og kundskaber, ved aflæsning af og tilrettelægningen af et skud når målet er at lave en strike.