Tæt på Errol Williamson

Født ind i danseverden, glæde ved bevægelse og fokus på værdier. Det er nogle af de ting, vi har talt med Errol Williamson, der er Skole OL ambassadør, VM-medaljevinder og 8x Danmarksmester i sportsdans.

Hvad betyder det for dig at være ambassadør for Skole OL?

Det er en kæmpe ære, og det er dejligt, at jeg får mulighed for at bakke op om Skole OL konceptet og få flere skoleelever til at danse og bevæge sig.

Hvad er det fedeste ved dans?

Der er når musik og bevægelse mødes. Dans skiller sig ud i forhold til andre sportsgrene, hvor det ud over træning også handler om at udtrykke sig og være kreativ. Det har været sjovt at opleve, hvordan børnene har taget dans til sig i Skole OL-regi og se, hvordan børnene har udviklet sig på kort tid.

Hvor længe har du gået til dans?

Jeg er født ind i danseverden, da min mor havde en danseskole i USA, fra jeg var helt lille. Jeg bliver aldrig træt af at danse, for der er så meget udviklingspotentiale inde for dans, både fysisk men også mentalt. Træningen varierer så meget, og jeg elsker dans lige så højt, som jeg gjorde for ti år siden.

Hvad har været din bedste oplevelse med dans?

Det må være, når vi danser på hjemmebane. Vi har lige haft EM 2020, hvor vi vandt bronzemedalje, og det giver bare så meget, at man har dem, man elsker på sidelinjen. En anden stor oplevelse var tilbage i 2009, hvor vi var i fem konkurrencer hen over fem dage mod ca. 235 par. Vi ender med at vinde alle konkurrencerne, og det er ikke set før i dansk dansehistorie, så det var en meget vild og unik oplevelse.

Samtidig vil jeg sige, at jeg gennem dansen er vokset som menneske, selvfølgelig har man målsætninger i forhold til resultater, men man lærer enormt meget om sig selv og sine værdier gennem sin sport, som man ikke lærer i klasselokalet, og derfor er idræt virkelig vigtigt for børn.

Hvorfor skal man starte til dans?

Dans giver stor mulighed for at udtrykke sig, udvikle sin motorik og bygge videre på ens selvtillid. Børn kan i starten være lidt nervøse, men den oplevelse jeg har haft til lokalstævnerne er, at børnenes selvtillid og glæden ved bevægelse vokser.

Nævn en ting, som man umiddelbart ikke vidste om dans?

Inde for sportsdans (voksenrækken) har Danmark vundet flere guldmedaljer end Rusland, Kina og USA til sammen. I Danmark kigger vi rigtig meget på individet og tilpasser træningsprogrammer for den enkelte. Vi ser rigtig meget på det hele mennesker, hvor de i Rusland f.eks. bare plukker de bedste talenter i modsætning til Danmark, hvor vi skaber vores talenter. Det betyder, at vores træningsplaner ofte er mere fleksible og målrettet efter den enkelte atlet.