Skole OL’s kerneaktiviteter

Skole OL’s kerneaktiviteter

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. Formålet er at booste bevægelsesglæden og motivere til et aktivt liv – både i og uden for skolen – og dermed øge trivslen for børn og unge.

Skole OL har siden 2009 haft fokus på at sætte børn i bevægelse ved at skabe aktiviteter, der kan integreres i idrætsundervisningen på alle klassetrin. Skole OL består af fire større indsatsområder:

  • Skole OL for 4.-8. klasse: Lokalstævner og Skole OL-finale
  • Skole OL for Indskolingen
  • Årlig kåring af Danmarks Sejeste idrætslærer
  • Gratis undervisningsforløb og materiale til idrætslærere.

Af disse fire indsatsområder er kerneopgaven De Skoleolympiske Lege for 4.-8. klasse, der indledes med lokale idrætsstævner i hele landet og kulminerer med Skole OL-finalen.

Gennem Skole OL møder børnene en bred vifte af forskellige sportsgrene i dansk idrætsforeningsliv. Skole OL faciliterer i samarbejde med foreningslivet udviklingen af de deltagende sportsgrene, så børnene møder sporten i øjenhøjde og oplever idræt som sjovt og udviklende i fællesskab med andre. Alle sportsgrenene formidles med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Læs mere om alle aktiviteterne her på siden.

Skole OL for 4.-8. klasser

Kernen i Skole OL er de fysiske klassekonkurrencer for 4.-8. klasse, som gennem lokalstævner arrangeret af lokale idrætsforeninger konkurrerer i en bred vifte af forskellige sportsgrene.

Vinderne af lokalstævnerne går videre til Skole OL-finalen, som er årets højdepunkt, hvor flere tusinde elever deltager over fire dage i juni og tager hjem med en olympisk oplevelse for livet. Alle idrætsforbund, som deltager i Skole OL, er med til sikre, at deres sportsgren kan udføres i børnehøjde med udgangspunkt i de børneolympiske værdier.

Opret din klasse allerede nu og få direkte besked, når der kommer et stævne i kalenderen nær dig.

Du kan også deltage i et gratis undervisningsforløb med en idrætsforening som træning til lokalstævnet.

 

harlequinfilter

Skole OL-finalen for 4.-8. klasse

Kampråb, indmarch, olympisk ild, medaljer og flere tusinde skolelever. Finalen er noget helt særligt og foregår over fire dage i Børnenes Hovedstad, Billund. Her er der fokus på vores tre børneolympiske værdier fællesskabfærdighed og fairplay.

Skole OL Finalen 2023 blev afholdt den 13.-16. juni i Børnenes Hovedstad, Billund.

For at komme med til finalen skal klassen kvalificere sig ude ved lokalstævnerne, der afholdes fra efteråret til foråret.

harlequinfilter

Skole OL for indskolingen

Skole OL for indskolingen er en lettilgængelig, gratis og fleksibel klassekonkurrence for 0.-3. klasse, som afholdes på egen skole. Her får eleverne en sjov olympisk oplevelse i trygge rammer, gode motoriske grundfærdigheder og en forsmag på Skole OL for 4.-8. klasse.

Klasserne konkurrerer som hold i fem sjove konkurrencer, der kan gennemføres på to dobbeltlektioner i uge 43-46.

Klassens resultater omregnes til færdighedsbadges i det virtuelle univers, og klasserne kan følge med i hinandens præstationer. Eventen afsluttes med et stort finaleshow, som sendes fra WOW PARK, Billund Kommune, hvor vinderklasserne kåres.

harlequinfilter

Kåring af Danmarks Sejeste Idrætslærer

Hvert år kårer Skole OL og Dansk Skoleidræt “Danmarks Sejeste Idrætslærer”. Prisen går til en idrætslærer eller et idrætslærerteam, som yder en særlig indsats og er med til at inspirere og motivere eleverne.

Prisen er en anerkendelse af idrætsfaget og skal sætte fokus på, hvor vigtig idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Prisen blev uddelt for første gang i 2019.

 

harlequinfilter

Gratis undervisningsforløb og materiale

Gennem Skole OL kan idrætslærere få masser af gratis inspiration til undervisningen.

De lokale idrætsforeninger tilbyder – udover lokalstævnerne – også undervisningsforløb for at introducere deres sportsgrene for eleverne, der med hjælp fra dygtige trænere får udviklet deres færdigheder. En oplagt mulighed for at komme i form til Skole OL-finalen.

Herudover laver Skole OL også forskelligt gratis undervisningsmateriale til idrætsundervisningen, som er tilgængeligt på skoleol.dk.

harlequinfilter