Danmarks Sejeste idrætslærer

Med prisen ‘Danmarks Sejeste Idrætslærer’ hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Prisen uddeles hvert år til en lærer, som gør en helt særlig indsats og er med til at inspirere og motivere eleverne.

Om prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer

Skole OL kårer hver år Danmarks Sejeste Idrætslærer i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden. Prisen blev uddelt for første gang i 2019.

Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet med prisen er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt udvælger vinderen af prisen på baggrund af alle de indstillinger, der kommer. Prisen uddeles hvert år i februar.

Til efteråret 2022 åbner vi for indstilling til prisen igen.

Vibeke Korup vandt i 2021

Det var en meget rørt og glad Vibeke Korup, fra Antvorskov Skole i Slagelse, der blev overrasket midt i sin idrætstime. Prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer betyder enormt meget for læreren fra Slagelse.

”Det betyder, at jeg føler, at jeg gør mit arbejde godt og at jeg bliver anerkendt for det. Det er en virkelig dejlig og fantastisk følelse. Jeg havde overhovedet ikke set den her surprise komme. Jeg blev mega glad og overvældet. Jeg var jo lige koncentreret om at undervise, så jeg blev vildt overrasket,” siger Vibeke Korup, kort efter hun fik overrakt prisen.

harlequinfilter