Danmarks Sejeste idrætslærer

Prisen ‘Danmarks Sejeste Idrætslærer’ uddeles hvert år til en idrætslærer, som gør en helt særlig indsats og er med til at inspirere og motivere eleverne.Jette Brostrup Jensen er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022

Guldkonfetti, flag og 600 fastelavnsboller. Der var stillet op til den helt store kåring af idrætslærer Jette Brostrup Jensen, der blev overrasket i Vemmelev Skoles idrætshal, hvor hun blev hyldet som Danmarks Sejeste Idrætslærer.

Jette Brostrup Jensen fra Vemmelev Skole i Slagelse Kommune er kåret til at være Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022.

”Jeg er skidestolt. Jeg synes, det er en kæmpe anerkendelse af ikke bare mig, men også idrætsfaget. Det kan bare noget det fag. Jeg har altid vægtet relationen rigtigt meget. Man kan få motiveret eleverne, hvis man har en god relation. Og så er det vigtigt, at man selv går foran,”

harlequinfilter
I efteråret indstillede elever, forældre, lærere og ledere idrætslærere i hele landet til titlen som Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022. Tre kandidater fra hhv. Sønderborg, Slagelse og Greve blev finalister blandt knap 400 nominerede, og Jette Brostrup Jensen vandt den ærefulde titel sammen med et gavekort på 25.000 kr. til idrætsudstyr fra A-Sport samt kurser til en værdi af 7.500 kr. fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærere. Med prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer sætter Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt fokus på idrætsfaget. Et fag hvor elevernes trivsel og både fysiske og mentale sundhed sættes i centrum.

Om prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer

Skole OL kårer hvert år Danmarks Sejeste Idrætslærer i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden.

Juryen efter en lærer, der giver eleverne en motiverende og meningsfuld undervisning, hvor sjov, motorik og sociale færdigheder går hånd i hånd.

Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet med prisen er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt udvælger vinderen af prisen på baggrund af alle de indstillinger, der kommer.

Indstillinger for 2023 åbner i efteråret. 

Hvad skal Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022 kunne?

I 2022 vil vi finde den idrætslærer, som løfter idrætsfaget som et dannelsesfag og som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor elevernes trivsel og sammenhold styrkes.

Danmarks Sejeste Idrætslærer giver eleverne en motiverende og meningsfuld undervisning, hvor sjov, motorik og sociale færdigheder går hånd i hånd, samtidig med at den faglige didaktiske kvalitet bibeholdes på et højt niveau.

Præmien er 25.000 kr. til A-Sport til brug på nye redskaber eller andet grej til idrætsundervisningen og kurser hos Dansk Skoleidræts til en værdi af 7.500 kr.

harlequinfilter