Danmarks Sejeste idrætslærer

Prisen ‘Danmarks Sejeste Idrætslærer’ uddeles hvert år til en idrætslærer, som gør en helt særlig indsats og er med til at inspirere og motivere eleverne. Indsend din indstilling her på siden inden d. 16. december.

Om prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer

Skole OL kårer hvert år Danmarks Sejeste Idrætslærer i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden.

Igen i år uddeler vi den fine pris til en idrætslærer. I år kigger juryen efter en lærer, der giver eleverne en motiverende og meningsfuld undervisning, hvor sjov, motorik og sociale færdigheder går hånd i hånd.

Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet med prisen er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt udvælger vinderen af prisen på baggrund af alle de indstillinger, der kommer. Prisen uddeles til februar 2023.

Deadline for indstillinger er d. 16. december.

Hvad skal Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022 kunne?

I 2022 vil vi finde den idrætslærer, som løfter idrætsfaget som et dannelsesfag og som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor elevernes trivsel og sammenhold styrkes.

Danmarks Sejeste Idrætslærer giver eleverne en motiverende og meningsfuld undervisning, hvor sjov, motorik og sociale færdigheder går hånd i hånd, samtidig med at den faglige didaktiske kvalitet bibeholdes på et højt niveau.

Præmien er 25.000 kr. til A-Sport til brug på nye redskaber eller andet grej til idrætsundervisningen og kurser hos Dansk Skoleidræts til en værdi af 7.500 kr.

harlequinfilter

Vibeke Korup vandt i 2021

Det var en meget rørt og glad Vibeke Korup, fra Antvorskov Skole i Slagelse, der blev overrasket midt i sin idrætstime. Prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer betyder enormt meget for læreren fra Slagelse.

”Det betyder, at jeg føler, at jeg gør mit arbejde godt og at jeg bliver anerkendt for det. Det er en virkelig dejlig og fantastisk følelse. Jeg havde overhovedet ikke set den her surprise komme. Jeg blev mega glad og overvældet. Jeg var jo lige koncentreret om at undervise, så jeg blev vildt overrasket,” siger Vibeke Korup, kort efter hun fik overrakt prisen.

harlequinfilter