Om Skole OL

OL i børnehøjde

– fællesskab, færdighed og fairplay

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 4. – 7. klassetrin. I foråret 2018 er det 10. gang i træk, at Skole OL gennemføres, og det forventes, at mere end 100.000 børn deltager i denne sæson.

Skole OL efterlever de tre børneolympiske værdier: fællesskab, færdighed og fairplay. Før konkurrencerne begynder, er der åbningsceremoni, som består af, at den skoleolympiske ild tændes, nationalmelodien synges, taler afvikles og indmarchen finder sted. På den måde ’låner’ Skole OL flere af de olympiske traditioner.

Der konkurreres i Atletik, Bowling, Bueskydning, Roning og Svømning. Parasport indgår også i Skole OL, så børn med fysiske udfordringer kan konkurrere på lige fod med deres klassekammerater. Fælles for alle sportsgrene i Skole OL er, at det er HELE klassen, der konkurrerer sammen som et hold.

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i Skole OL, dog afholder skolerne selv transportudgifterne til lokalstævnerne. Til Skole OL Finalen dækker Skole OL halvdelen af transportudgifterne for deltagne klasser samt overnatning til de klasser, som kommer langvejs fra.

Deltag i forskellige sportsgrene på hvert klassetrin

Sportsgren 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse
Atletik x x x x
Bowling x x
Bueskydning x  x
Roning x x
Svømning x x

Fra februar til maj 2018 afholdes Skole OL stævner, som arrangeres af lokale idrætsforeninger og skoler over hele Danmark. Herfra kvalificerer de bedste klasser sig til Skole OL Finalen i Aarhus den 12-15. juni 2018. I 2018 vil op imod 12.000 elever deltage i finalerne, som afvikles i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune.

I kan deltage i konkurrencen om Skole OL finalepladser på forskellige måder afhængig af sportsgrenen. I kan konkurrere i idrætsundervisningen på jeres skole, eller I kan vælge at konkurrere ved et af de mange lokalstævner (læs hvordan her). Det eksakte tidspunkt for lokalstævner afhænger af den enkelte sportsgren. Uanset hvordan klassen deltager; om det er via idrætsundervisningen eller via et lokalstævne, kan klassen kvalificere sig til Skole OL Finalen.

Deltager klassen i Skole OL i idrætsundervisningen, så husk sidste frist for indtastning af resultater fra idrætstimerne er d. 24. maj 2018.

Læs mere om Skole OL i idrætsundervisningen her eller find jeres nærmeste lokalstævne i stævneoversigten.

Skole OL Finale

I er velkomne til at deltage i konkurrencen om finalepladser i alle sportsgrene, men I kan kun deltage i Skole OL Finalen i én sportsgren.

Skole OL Finalen bliver afholdt på Ceres Park og Arena i Aarhus den 12.-15. juni.

Skole OL dækker halvdelen af transportudgifterne for deltagne klasser i Skole OL Finalen. Skole OL dækker også overnatning for klasser, der kommer langvejs fra.

Læs mere herDet bliver en kæmpe fest, og vi glæder os!

Følg os