Om Skole OL

OL i børnehøjde

Fællesskab, Færdighed og Fairplay

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 4. – 7. klassetrin.

Skole OL består af konkurrencer i Atletik, Bordtennis, Bowling, Bueskydning, Cross, Orienteringsløb, Roning og Svømning. Parasport indgår også i Skole OL, så børn med fysiske udfordringer kan konkurrere på lige fod med deres klassekammerater. Fælles for alle konkurrencerne er, at det er HELE klassen, der konkurrerer sammen som et hold.

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i Skole OL, dog afholder skolerne selv transportudgifterne til stævnerne. Til Skole OL Finalen dækker Skole OL halvdelen af transportudgifterne for deltagende klasser samt overnatning til de klasser, som kommer langvejs fra.

Deltag i forskellige sportsgrene på hvert klassetrin

Sportsgren 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse Skole OL Stævne Skole OL Tast-selv
Atletik X X X X X X
Bordtennis X X X
Bowling X X X X
Bueskydning X X X
Cross X X X X X
O-løb X X X
Roning X X X X
Svømning X X X X
Parasport X X X X

Skole OL afvikles hele året, men langt de fleste af stævnerne, som arrangeres af lokale idrætsforeninger og enkelte skoler over hele Danmark, afholdes fra februar til maj 2020. Fra lokalstævnerne kvalificerer de bedste klasser sig til Skole OL Finalen i Aarhus. Finalen afholdes i 2020 den 16.-19. juni.

I kan deltage i Skole OL på forskellige måder afhængig af sportsgrenen. I kan vælge at deltage ved et af de mange stævner eller ved Skole OL Tast Selv. Find det nærmeste stævne i stævneoversigten, eller deltag i Skole OL Tast Selv, hvor I udfører atletik, roning eller svømnings Tast Selv-discipliner i egen idrætsundervisning, hvorefter resultaterne indtastes, når du er logget på skoleol.dk. Ved begge måder at deltage i Skole OL er der mulighed for, at klassen kvalificerer sig til Skole OL Finalen.

Følg os