Om Skole OL

OL i børnehøjde

– fællesskab, færdighed og fairplay

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 4. – 7. klassetrin. I foråret 2019 er det 11. gang i træk, at Skole OL gennemføres, og vi glæder os til at byde tusindvis af klasser velkommen til en masse sjove og spændende Skole OL stævner.

Skole OL efterlever de tre børneolympiske værdier: fællesskab, færdighed og fairplay. Før konkurrencerne begynder, er der åbningsceremoni, som består af, at den skoleolympiske ild tændes, nationalmelodien synges, taler afvikles og indmarchen finder sted. På den måde ’låner’ Skole OL flere af de olympiske traditioner.

Der konkurreres i Atletik, Bordtennis, Bowling, Bueskydning, Cross, Orienteringsløb, Roning og Svømning. Parasport indgår også i Skole OL, så børn med fysiske udfordringer kan konkurrere på lige fod med deres klassekammerater. Fælles for alle sportsgrene i Skole OL er, at det er HELE klassen, der konkurrerer sammen som et hold.

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i Skole OL, dog afholder skolerne selv transportudgifterne til stævnerne. Til Skole OL Finalen dækker Skole OL halvdelen af transportudgifterne for deltagende klasser samt overnatning til de klasser, som kommer langvejs fra.

Deltag i forskellige sportsgrene på hvert klassetrin

Sportsgren 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse Skole OL Stævne Skole OL Tast-selv
Atletik X X X X X X
Bordtennis X X X
Bowling X X X X
Bueskydning X X X
Cross X X X X X
O-løb X X X
Roning X X X X
Svømning X X X X
Parasport X X X X

Fra februar til maj 2019 afholdes de fleste Skole OL stævner, som arrangeres af lokale idrætsforeninger og enkelte skoler over hele Danmark. Herfra kvalificerer de bedste klasser sig til Skole OL Finalen i Aarhus den 18.-21. juni 2019. Skole OL Finalen afvikles i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune, og i 2018 deltog knapt 10.000 elever ved Skole OL Finalen.

I kan deltage i Skole OL på forskellige måder afhængig af sportsgrenen. I kan vælge at deltage ved et af de mange stævner eller ved Skole OL Tast Selv. Find det nærmeste stævne i stævneoversigten, eller deltag i Skole OL Tast Selv, hvor I udfører atletik, roning eller svømnings Tast Selv-discipliner i egen idrætsundervisning, hvorefter resultaterne indtastes, når du er logget på skoleol.dk. Ved begge måder at deltage i Skole OL er der mulighed for, at klassen kvalificerer sig til Skole OL Finalen.

Følg os