Om Skole OL

OL i børnehøjde

Fællesskab, Færdighed og Fairplay

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 3. – 8. klassetrin.

Skole OL består af konkurrencer i Atletik, Bordtennis, Bowling, Bueskydning, Cross, Orienteringsløb, Roning, Svømning og Triatlon. Parasport indgår også i Skole OL, så børn med fysiske udfordringer kan konkurrere på lige fod med deres klassekammerater. Fælles for alle konkurrencerne er, at det er HELE klassen, der konkurrerer sammen som et hold.

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i Skole OL, dog afholder skolerne selv transportudgifterne til stævnerne. Til Skole OL Finalen dækker Skole OL halvdelen af transportudgifterne for deltagende klasser.

Deltag i forskellige sportsgrene på hvert klassetrin

Sportsgren 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse 8. klasse Skole OL Stævne Skole OL Tast-selv
Atletik X X X X X X
Bordtennis X X X
Bowling X X X X X
Bueskydning X X X
Cross X X X X X X
O-løb X X X X
Roning X X X X
Svømning X X X X
Parasport X X X X X
Triatlon X X X X
Ultimate  X X

*OBS! Det er ikke muligt for 3. klasse at kvalificere sig til Finalen. 3. klasse kan deltage i et Skole OL Lokalstævne og der er præmie til vinderklassen.

Skole OL Stævner:
Langt de fleste af Skole OL’s stævner, som arrangeres af lokale idrætsforeninger og enkelte skoler over hele Danmark, afholdes fra februar til maj 2020. Du finder alle stævnerne i stævneoversigten.

Skole OL Tast-Selv:
I kan deltage i Skole OL på forskellige måder afhængig af sportsgrenen. I kan vælge at deltage ved et af de mange stævner eller ved Skole OL Tast Selv. Skole OL Tast Selv giver mulighed for, at I selv kan afholde Skole OL Stævne i idrætsundervisningen. Skole OL Tast-Selv er muligt at afvikle i roning og i svømning. Deltager I i Skole OL Tast-Selv skal I selv indtaste resultater ved at logge ind på skoleol.dk.

Uanset, hvordan I vælger at deltage i Skole OL, så er I med i konkurrencen om pladser i Skole OL Finalen.

 

Skole OL værdisæt

FÆLLESSKAB – FÆRDIGHED – FAIRPLAY

Skole OL er OL i børnehøjde. Visionen er at skabe en børneolympisk bevægelse, hvor vi gennem idræt inviterer til fællesskab, færdighed og fairplay – de tre børneolympiske værdier, som er omdrejningspunktet i Skole OL.

Skole OL inviterer til klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene over hele landet, og de dygtigste klasser kan deltage i finalefesten og blive landets bedste klasse i de forskellige sportsgrene.

Skole OL skal være Danmarks største idrætsbegivenhed for børn. Og børnene skal opleve, hvor sjovt og spændende det er at stå sammen som et hold – både når de træner, og når de yder deres bedste i konkurrencerne.

Skole OL er DIF’s vigtigste indsats for at få flere børn til at opleve glæden ved at dyrke idræt.