Om Skole OL

OL i børnehøjde

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle olympiske Lege for skoleelever, hvor klasserne konkurrerer sammen som et hold. Skole OL skaber mere og bedre idræt i skolerne. Giver storslåede idrætsoplevelser. Det skaber stolthed. Det er svedigt. Det er olympisk.

I efteråret, vinteren og foråret konkurrerer skoleklasser i lokale stævner. I 2019 deltog 58.901 elever fra 2686 klasser fra 615 forskellige skoler i Skole OL. De bedste klasser kvalificerer sig til Skole OL Finalen. Finalen er en kæmpe fest, som afvikles over fire dage med over 12.000 elever. De sidste fire år har den store finale været afholdt i Aarhus. Nu er finalen rykket videre til Børnenes Hovedstad, Billund. Billund har værtskabet for finalen i den kommende olympiade på 4 år.

Disciplinerne til Skole OL er i dag Atletik, Bordtennis, Bowling, Bueskydning, Cross, Dans, Orienteringsløb, Roning, Svømning, Triatlon og Ultimate og Parasport.

Skole OL 2021 i en tid med corona

Skole OL er selvfølgelig udfordret af Covid-19. Men fortvivl ikke. Der kommer til at være Skole OL i 2021! Det bliver anderledes, end det plejer, og det bliver fedt. Det er vigtigt for Skole OL og den nye finalevært, Billund Kommune, at Skole OL’s aktiviteter kan afvikles i 2021, så Danmarks skoleklasser kan dyste mod hinanden i fællesskab. Det bliver svedigt. Det bliver olympisk. Og det er aldrig set før.
Vi kan ikke røbe alle detaljerne endnu, men det kan vi snart.

Fællesskab, Færdighed og Fairplay

Skole OL er funderet i de tre værdier:
Fællesskab, Færdighed og Fairplay!

Fællesskab er helt afgørende for Skole OL. Skole OL styrker klassernes sammenhold og fællesskab. Klasserne konkurrerer sammen som et hold. Alle elever er med på holdet. De vinder sammen. De taber sammen. De hjælper hinanden og bakker hinanden op. Til Skole OL oplever eleverne værdien og glæden ved at arbejde sammen.

Ligesom OL gør det, skaber Skole OL også begejstring omkring idrætten. Skole OL inspirerer børn til mere idræt. Giver dem lyst at til at øve sig og forbedre deres færdigheder. Via Skole OL får eleverne kompetencer, som danner grundlag for en idrætsglæde, der er afgørende for et aktivt liv.

Fairplay handler om respekt for reglerne og respekt for hinanden. Det handler om, at vi alle har et ansvar for at sikre den gode oplevelse, den venskabelige relation og den fair konkurrence. Skole OL er med andre ord gode, aktive oplevelser med afsæt i et stærkt værdisæt, som børnene kan tage med sig videre ud i livet.

Hvorfor er Skole OL så fantastisk?
Denne video siger det hele.

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i Skole OL, dog afholder skolerne selv transportudgifterne til stævnerne. Til Skole OL Finalen dækker Skole OL halvdelen af transportudgifterne for deltagende klasser.