Fantastiske rekorder

Ved hvert eneste OL bliver der slået rekorder. Nogle gange bliver verdensrekorden slået – andre gange den olympiske rekord.

Ved OL i 1976 i Montreal klarede gymnasten Nadia Comaneci sig bedre end nogen havde gjort før hende.
Se hvordan her.

Michael Phelps er en amerikansk svømmer. Han er den person, der har vundet flest OL-medaljer og flest OL-guld-medaljer nogensinde. Phelps har samtidig sat et utal af verdensrekorder og er dermed en af de største olympiske atleter nogensinde.

Ved OL i 2016 gjorde løbefænomenet Usain Bolt for tredje OL i træk rent bord i sprintdisciplinerne. Han vandt tre guldmedaljer i henholdsvis 100 meter, 200 meter og 4x 100 meter og er dermed blandt de største i atletikhistorien.

Danske Eskild Ebbesen har også sat sit aftryk på OL gennem tiden. Han har deltaget i fem olympiske lege med tre OL-guldmedaljer og to OL-bronzemedaljer.

Amerikanske Simone Biles (f. 1997) betegnes allerede som en af de bedste gymnaster nogensinde. Ved OL i Rio sikrede hun sig to guldmedaljer. Først sikrede hun sammen med de fire andre amerikanere en overlegen samlet sejr i redskabsgymnastikkens mangekamp for hold, hvor Biles var topscorer i tre ud af fire discipliner. Herefter vandt hun selv overlegent i den individuelle mangekamp. Se Simone Biles i guldøvelsen her.