En klassekonkurrence med vokseværk

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af Aarhus Kommune, TrygFonden og Nordea-fonden. Herudover samarbejder vi med flere specialforbund og kommuner om Skole OL.

Dansk Atletik Forbund har i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund i perioden 2009-2016 afholdt skoleatletikkonkurrencen ”Skole OL”. Begivenheden har indtil 2017 bestået af idrætstimeaktiviteter, lokale stævner og et fire dages finalestævne for 4. til 7. klassetrin.

Arrangementet har med stor succes aktiveret tusindevis af skoleelever fra hele Danmark. I perioden 2009-2011 fortrinsvis i Københavns Kommune, hvorefter det i OL-året 2012 blev gjort landsdækkende.
Skole OL er blevet afviklet i de traditionelle atletikdiscipliner, og finalestævnet er blevet holdt i festlige og meget professionelle rammer med en række referencer til det ‘rigtige’ OL.

Fra skoleåret 2016/2017 blev Skole OL-programmet udvidet med tre nye sportsgrene; bueskydning, roning og svømning. Fra Skoleåret 2018/2019 kom også cross, o-løb og bordtennis med i Skole OL familien.
Siden Skole OL 2017 er sportgrenene blevet samlet i én Skole OL Finale – ligesom vi kender det fra det rigtige OL. Finalen afholdes på Ceres Park og Arena i Aarhus.

Udover afviklingen af Skole OL Finalen er der lokalt i Aarhus et stort fokus på aktivering, samt opkvalificering af idrætslærerne – alt sammen med stort engagement fra Aarhus Kommune.

Skole OL er en succes, som med sin foreløbige udvikling dels har opnået en stor gennemslagskraft, såvel aktivitets- som kommunikationsmæssigt, dels har udvist et potentiale for yderligere vækst og relevans. De foreløbige erfaringer viser, at byer, skoler og idrætsforbund med denne aktivitet opnår synergier, der dels gør aktiviteten yderst relevant i en kontekst af skolereformen, dels skaber en kommunikativ platform, der rækker langt udover den traditionelle skoleidræt.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, og projektet støttes af Aarhus kommune, Nordea-fonden og TrygFonden.