Danmarks Sejeste Idrætslærer(e) 2023

Skole OL og Dansk Skoleidræt kårer Danmarks Sejeste Idrætslærer eller Idrætslærerteam 2023

Skole OL og Dansk Skoleidræt er gået sammen om denne helt særlige pris, for at hylde idrætsfaget og idrætslærernes indsats. Prisen skal skabe større anerkendelse af faget og understrege, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Om prisen

Danmarks Sejeste Idrætslærer kåres hvert år. Det er Skole OL og Dansk Skoleidræt, som står bag prisen.

Lærere, elever, forældre eller skoleledere har mulighed for at indstille kandidater til prisen. Prisen gives til den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet og hvor alle elever inkluderes i bevægelsesfællesskabet.

Der åbnes op for indstillinger senere på året. 

harlequinfilter

Præmien

Danmarks Sejeste Idrætslærer eller -team vinder 25.000 kr. fra A-sport til brug på nye redskaber og udstyr til idrætsundervisningen på skolen. Vinderen vinder også gavekort til kurser til alle idrætslærere på skolen fra Dansk Skoleidræt.

Prisen overrækkes ved et kårings arrangement på vinderskolen.

harlequinfilter

Danmarks Sejeste Idrætslærere gennem tiden

2019: Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole afd. Karrebækvej, Næstved Kommune

2020: Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole, Ikast-Brande Kommune

2021: Vibeke Korup fra Antvorskov Skole, Slagelse Kommune

2022: Jette Brostrup Jensen fra Vemmelev Skole, Slagelse Kommune

2023: Anne Møller fra Th. Langs Skole, Silkeborg Kommune

harlequinfilter
Juryen, består af nøglepersoner fra Skole OL og Dansk Skoleidræt

Janni Johanne Thrane

Projektleder for DIF Skole OL

Charlotte Sandager Aggestrup

Konsulent DIF Udvikling

Annebine Danielsen

Projektleder og teamkoordinator, Sekretær i Dansk Skoleidræts idrætsfaglige udvalg

Nicolai Jakob Dahl-Hansen

Medlem af Dansk Skoleidræts idrætsfaglige udvalg

Christian Ditlevsen

Leder for organisation, kommuner og idræt i Dansk Skoleidræt
“Det er helt vildt – meget overvældende. Jeg er enormt stolt over at vinde i så skrapt et felt. Alene at jeg var i finalen var specielt. Og at jeg så får sådan et flot stemmetal, det havde jeg bestemt ikke regnet med”
Anne Møller, Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023
Th. Langs Skole, Silkeborg Kommune

FAQ

Vi vil finde den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet og hvor alle elever inkluderes i bevægelsesfællesskabet. Danmarks Sejeste Idrætslærer eller idrætslærerteam skal sikre en høj didaktisk kvalitet, favne alle elever og give gode og meningsfulde oplevelser med idræt – oplevelser som motiverer og inspirerer eleverne til bevægelse både som hold og individuelt, hvor hver elev føler sig set og betydningsfuld i fællesskabet.
På baggrund af alle indstillinger udvælger en jury de finalister (idrætslærere eller idrætslærerteams), som går videre til afstemning, hvor alle har mulighed for at afgive sin stemme i afstemningsperioden.
Danmarks Sejeste Idrætslærer eller -team vinder 25.000 kr. fra A-sport til brug på nye redskaber og udstyr til idrætsundervisningen på skolen. Vinderen vinder også gavekort til kurser til alle idrætslærere på skolen fra Dansk Skoleidræt.
Elever, forældre, kollegaer og/eller skoleledelsen kan indstille en idrætslærer eller -team til prisen.
En idrætslærer må gerne få flere indstillinger fra fx både forældre, kollegaer og elever. Den samme e-mail kan dog kun indstille én gang.
Prisen er skabt for at hylde idrætsfaget og idrætslærernes indsats. Prisen skal skabe større anerkendelse af faget og understrege, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.