I efteråret indstillede elever, forældre, lærere og ledere idrætslærere i hele landet til titlen som Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022. Tre kandidater fra hhv. Sønderborg, Slagelse og Greve blev finalister blandt knap 400 nominerede, og Jette Brostrup Jensen vandt den ærefulde titel sammen med et gavekort på 25.000 kr. til idrætsudstyr fra A-Sport samt kurser til en værdi af 7.500 kr. fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærere. Med prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer sætter Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt fokus på idrætsfaget. Et fag hvor elevernes trivsel og både fysiske og mentale sundhed sættes i centrum.

Danmarks Sejeste Idrætslærer(e) 2023

Skole OL og Dansk Skoleidræt kårer Danmarks Sejeste Idrætslærer eller Idrætslærerteam 2023

Skole OL og Dansk Skoleidræt er gået sammen om denne helt særlige pris, for at hylde idrætsfaget og idrætslærernes indsats. Prisen skal skabe større anerkendelse af faget og understrege, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Om prisen

Prisen gives i år til den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet og hvor alle elever inkluderes i bevægelsesfællesskabet.

Elever, kollegaer, skoleledere og forældre kan indstille den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som de synes fortjener prisen i år. Indstillingerne kan indsendes indtil den 1. december.

På baggrund af alle indstillinger udvælger vores jury de finalister (idrætslærere eller -teams), som går videre til en afstemning. Afstemningen løber fra den 8. januar og frem til den 15. januar. Alle kan afgive sin stemme her på siden i afstemningsperioden.

Når stemmerne er talt op kåres Danmarks Sejeste idrætslærer(e) ude på vinderskolen til et arrangement arrangeret af Skole OL og Dansk Skoleidræt. Kåringen forventes at finde sted ultimo januar.

harlequinfilter

Tidslinje

6. november: Du kan indstille din kandidat.

1. december: Sidste chance for at indstille din kandidat.

8. januar: Finalisterne offentliggøres og afstemningen åbner.

15. januar: Afstemningen lukker.

Ultimo januar: Vinderen af prisen kåres på vinderskolen.

harlequinfilter

Præmien

Danmarks Sejeste Idrætslærer eller -team vinder 25.000 kr. fra A-sport til brug på nye redskaber og udstyr til idrætsundervisningen på skolen. Vinderen vinder også gavekort til kurser til alle idrætslærere på skolen fra Dansk Skoleidræt.

Prisen overrækkes ved et kårings arrangement på vinderskolen.

harlequinfilter

FAQ

I år vil vi finde den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet og hvor alle elever inkluderes i bevægelsesfællesskabet. Danmarks Sejeste Idrætslærer eller idrætslærerteam skal sikre en høj didaktisk kvalitet, favne alle elever og give gode og meningsfulde oplevelser med idræt – oplevelser som motiverer og inspirerer eleverne til bevægelse både som hold og individuelt, hvor hver elev føler sig set og betydningsfuld i fællesskabet.
På baggrund af alle indstillinger udvælger en jury de finalister (idrætslærere eller idrætslærerteams), som går videre til afstemning. Afstemningen løber fra d. 8. januar og frem til d. 15. januar her på siden. Alle kan afgive sin stemme i afstemningsperioden.
Danmarks Sejeste Idrætslærer eller -team vinder 25.000 kr. fra A-sport til brug på nye redskaber og udstyr til idrætsundervisningen på skolen. Vinderen vinder også gavekort til kurser til alle idrætslærere på skolen fra Dansk Skoleidræt.
Elever, forældre, kollegaer og/eller skoleledelsen kan indstille en idrætslærer eller -team til prisen.
En idrætslærer må gerne få flere indstillinger fra fx både forældre, kollegaer og elever. Den samme e-mail kan dog kun indstille én gang.
Prisen er skabt for at hylde idrætsfaget og idrætslærernes indsats. Prisen skal skabe større anerkendelse af faget og understrege, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.
Juryen, består af nøglepersoner fra Skole OL og Dansk Skoleidræt

Janni Johanne Thrane

Projektleder for DIF Skole OL

Charlotte Sandager Aggestrup

Konsulent DIF Udvikling

Annebine Danielsen

Projektleder og teamkoordinator, Sekretær i Dansk Skoleidræts idrætsfaglige udvalg

Nicolai Jakob Dahl-Hansen

Medlem af Dansk Skoleidræts idrætsfaglige udvalg

Christian Ditlevsen

Leder for organisation, kommuner og idræt i Dansk Skoleidræt
”Jeg er skidestolt. Jeg synes, det er en kæmpe anerkendelse af ikke bare mig, men også idrætsfaget. Det kan bare noget det fag. Jeg har altid vægtet relationen rigtigt meget. Man kan få motiveret eleverne, hvis man har en god relation. Og så er det vigtigt, at man selv går foran,”
Jette Brostrup Jensen, Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022
Vemmelev Skole i Slagelse Kommune

Danmarks Sejeste Idrætslærere gennem tiden

2019: Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole afd. Karrebækvej, Næstved Kommune

2020: Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole, Ikast-Brande Kommune

2021: Vibeke Korup fra Antvorskov Skole, Slagelse Kommune

2022: Jette Brostrup Jensen fra Vemmelev Skole, Slagelse Kommune

harlequinfilter