De virtuelle Skole Olympiske Lege

Skole OL bliver noget helt andet i 2021. Noget, som ikke er set før. Skole OL går nemlig virtuelt, og alle 0.-8. klasser i Danmark inviteres til De virtuelle Skole Olympiske Lege. Legene afsluttes med et brag af en virtuel finalefest, der bliver sendt live direkte ud til jer i klasselokalerne fra LEGO HOUSE. Det bliver svedigt. Det bliver olympisk. Og det bliver uden risiko for smittespredning.

Hvad er De virtuelle Skole Olympiske Lege?
I 2021 inviterer Skole OL og Børnenes Hovedstad, Billund til De virtuelle Skole Olympiske Lege for alle landets skoleelever i 0.-8. klasse. I løbet af 3 uger dyster klasserne sammen som et hold i en række sjove og udfordrende konkurrencer, som de gennemfører sammen på deres skoler.

I det virtuelle univers kan du udfylde din klasses profil og indsende resultater, når I har gennemført konkurrencerne. På denne måde opnår I point og badges, som I tager med videre til den store virtuelle finalefest den 18. juni. Til finalen sender Skole OL direkte ud til alle klasser fra LEGO
House. Vi håber, at alle elever efterfølgende sidder tilbage med følelsen af, at de har været med i X-faktor i idræt, krydret med den slags fællesskabsfølelse, der opstår under Fællessang om fredagen på DR.

Får eleverne faklen ind i LEGO House?

Hvor og hvornår?
Legene går i gang den 25. maj på alle landets skoler. Konkurrencerne kører tre uger frem til den 15. juni.
Når alle point er talt op, skydes den virtuelle finale i gang den 18. juni. Her sender vi direkte fra
LEGO House i Børnenes Hovedstad, billund, og eleverne i din klasse er med i festen fra jeres klasselokale.

Hvorfor skal jeg tilmelde min klasse?
Du skal tilmelde din klasse til De virtuelle Skole Olympiske Lege fordi…

…du ønsker at skabe et stærkt fællesskab blandt klassekammeraterne, som har savnet hinanden.
…du gerne vil give dine elever en unik idrætsoplevelse.
…din klasse får mulighed for at deltage i et brag af en virtuel finalefest den 18. juni.
…du kan bruge De virtuelle Skole Olympiske Lege som et konkret værktøj til at nå dine læringsmål i
idrætsundervisningen.

Hvem vinder og hvad er præmien?
Til De virtuelle Skole Olympiske Lege er der præmier til vinderne på alle klassetrin (0.-8. klassetrin). Din klasse kan vinde en oplevelsesrig klassetur til Børnenes Hovedstad, Billund med alt betalt. Din klasse vinder legene ved at indsamle så̊ mange point som muligt. Hver gang din klasse har gennemført en konkurrence, så gå straks ind og upload/register jeres resultat. I kan løbende følge med i pointstillingen i de virtuelle olympiske univers.  Vinderne af De virtuelle Skole Olympiske Lege er de klasser på hvert klassetrin, der har flest point den 18. juni.

Hvordan optjener vi badges?
Skole OL’s værdier er Fællesskab, Færdighed og Fairplay. I det virtuelle olympiske univers optjener din klasse seje badges, når I under konkurrencerne prøver kræfter med forskellige færdigheder. Til De virtuelle Skole Olympiske Lege skal I både arbejde med styrke, hurtighed, udholdenhed, balance, samarbejde og kommunikation, motorik og kropsforståelse, præcision, timing og kreativitet.

                               

Hvilke konkurrencer er på OL-programmet? 
Til De virtuelle Skole Olympiske Lege har din klasse mulighed for at deltage i 10 forskellige konkurrencer. På OL-programmet er blandt andet Michael Jordan Challenge, Trillebør Relay og Skiskydning (dog uden ski).

I konkurrencerne kommer din klasse til at arbejde med en masse forskellige færdigheder og læringsmål for idræt. Din klasse kan deltage i alle konkurrencer, men hvis det passer bedre for jer blot at gennemføre enkelte konkurrencer, kan din klasse sagtens være med alligevel.

Du finder videoer, illustrationer, beskrivelse og vejledning til at gennemføre alle 10 konkurrencer på Skole OL’s undervisningsplatform HER

                 

 

Hvad er LEGO® Challenge?
I forbindelse med De virtuelle Skole Olympiske Lege, giver vi også 200 skoler muligheden for at deltage i LEGO Challenge. Det er et ekstra tilbud og en unik chance for din skole at få en stemme ind i Skole OL og komme med jeres bud på, hvordan OL i børnehøjde ser ud. LEGO Challenge er et samarbejde med LEGO® Build the Change og Billund Kommune.

Læs mere om LEGO Challenge HER