De virtuelle Skole Olympiske Lege

Sæt kryds i årsplanen i uge 43-46, hvor De virtuelle Skole Olympiske Lege 2022 løber af stablen med sjove klassekonkurrencer for 0.-3. klasse.

Hvad er De virtuelle Skole Olympiske Lege?

De virtuelle Skole Olympiske Lege er en virtuel klassekonkurrence, hvor 0.-3. klasser i hele landet dyster i uge 43-46 i fem virkelig sjove konkurrencer. Det hele foregår ude på skolen.

I konkurrencerne gælder om at indsamle så mange færdighedsbadges som muligt. Klassens resultater omregnes til færdighedsbadges i det virtuelle univers, hvor klasserne også kan følge med i, hvordan de andre klasser klarer sig. Vinderklassen på hver årgang kåres til det store virtuelle finaleshow, som sendes ud til alle klasser i uge 47.

Konkurrencerne er udviklet med fokus på fællesskab, basale færdigheder og bevægelsesglæde. Der er garanti for smil på læben, højt aktivitetsniveau og samarbejde, der styrker sammenholdet i klassen. Konkurrencerne er udviklet så alle elever i klassen er med, de er lette at gennemføre og kræver ikke en masse udstyr.

Hvad kræver det at være med?

  1. Klassen skal bruge fire idrætstimer (fire uger af årsplanen – uge 43-46) til konkurrencerne.
  2. I kan følge den færdige lektionsplan. Det kræver minimalt udstyr at være med. NB! De nye konkurrencer lanceres snart sammen med lektionsplanen.
  3. I skal reservere 2×45 minutter, hvor I skal se det virtuelle finaleshow. Det kræver en skærm og internetforbindelse.

De 5 konkurrencer

De fem konkurrencer på OL-programmet vil senere blive offentliggjort her:

  • Konkurrence 1
  • Konkurrence 2
  • Konkurrence 3
  • Konkurrence 4
  • Konkurrence 5

 

Din klasse kan deltage i alle fem konkurrencer, men hvis det passer bedre for jer blot at gennemføre enkelte konkurrencer, kan din klasse sagtens være med alligevel.

harlequinfilter

Hvordan optjener min klasse badges?

I De virtuelle Skole Olympiske Lege handler det IKKE om at samle point, men om at samle så mange færdighedsbadges som muligt. I hver konkurrence opnår klassen et samlet resultat, som I indtaster på jeres klasseprofil i det virtuelle univers. Resultatet omregnes automatisk til færdighedsbadges.

Hvordan omregnes klassens resultat til badges?

For hver konkurrence er der fem såkaldte levels (niveauer) som de mulige resultater er inddelt i. Dvs. at for hver konkurrence opnår I et resultat, der enten ligger i level 1, 2, 3, 4 eller 5. Et resultat i level 1 udløser ét af hver badge, et resultat i level 2 udløser to af hver badge, osv. op til level 5, der udløser fem af hver badge.

Din klasse har tre uger til at opnå det bedst mulige resultat i hver af de fem konkurrencer. Jo mere klassen øver og dygtiggør sig i konkurrencerne, jo mere vil de også forbedre sig og kunne forbedre deres resultat. Øvelse gør mester, og jo bedre et resultat klassen opnår jo flere badges optjener I.

De otte badges er:

Hurtighed, Timing, Kommunikation, Styrke, Kropsforståelse og motorik, Præcision, Kreativitet og Balance.

Bonuskonkurrencer – optjen flere badges til klassen

Udover de fem konkurrencer er der også to bonuskonkurrencer, hvor din klasse kan indsamle flere badges til jeres klasseprofil. De to bonuskonkurrencer indgår også i finaleshowet, hvor der er mulighed for at vinde ekstrapræmier.

1: Skole OL dansen

Upload en video med din klasse, der danser Skole OL dansen på jeres klasseprofil i det virtuelle univers. I optjener 5 kreativitets badges, når I har uploadet jeres dansevideo.

2: Kampråb

Hvad styrker sammenholdet og sætter scenen bedre end et fælles kampråb, inden man skal ud og kæmpe med sit hold!? Upload en video med jeres kampråb og optjen yderligere 5 kreativitets badges.

harlequinfilter

Pynt op til når legene begynder

De Olympiske Lege har mange traditioner og symboler. Vi har lavet en “kasse” med olympisk pynt, som er lige til at printe, klippe og farvelægge. På den måde kan I let få pyntet op i klassen og gymnastiksalen, så OL-stemningen kan brede sig.

Udsmyk jeres klasselokale og idrætshallen med guirlander, flag og selvfølgelig de olympiske ringe. I kan også klippe og samle jeres egen olympiske fakkel.

Lav jeres eget scoreboard

Under konkurrencerne kan I lave jeres eget scoreboard, så I kan følge med I hvor mange badges, I får optjent under konkurrencerne. Hæng scoreboardet i klasselokalet eller i gymnastiksalen. Scoreboardet og de tilhørende badges kan også være en god måde at tale med eleverne om de færdigheder, der er i spil under de forskellige konkurrencer.

harlequinfilter