Frivillig til Skole OL-finalen 2023

Uden frivillige, ingen Skole OL-finale i Børnenes Hovedstad, Billund Kommune. Så simpelt er det!

Hvordan er det at være frivillig til Skole OL Finalen?

Hvem kan blive frivillig?

Det kan alle, er du under 18 år skal du dog være det sammen med en over 18 år.

Hvor meget skal jeg arbejde som frivillig?

Du skal som minimum kunne tage én vagt, som kan ligge i tidsrummet fra kl. 7:30 – 17.

Hvad får jeg som frivillig?

Du får Skole OL frivilligtøj, som du efterfølgende kan gå rundt og blære dig med.
Fuld forplejning mens du er på vagt. Rundstykker til dem der møder tidligt, frokost og eftermiddagskage til alle og ikke mindst vand og kaffe.
Du får adgang til vores frivilligtelt, hvor der altid er kaffe på kanden og mulighed for at sludre lidt med de andre frivillige.
Du får en leder der altid lytter til dig og tager dig alvorligt.
Sidst men ikke mindst holder vi en takkemiddag for alle frivillige, hvor vi i hyggeligt lag kan sige ordentlig tak for din store indsats ved Skole OL-finalen.

Hvad forventer vi til gengæld?

Vi forventer at du har lyst til at være en del af vores helt fantastiske fællesskab. At du sætter en ære i at skabe de bedste rammer for en Skole OL Finale i Børnenes Hovedstad Billund Kommune!

harlequinfilter
Beskrivelse af frivilligopgaverne til Skole OL-finalen 2023 i Børnenes hovedstad, Billund Kommune

Vi forventer, at de fleste vil være frivillig en hel dag. De frivilliges opgaver ligger inden for tidsintervallet kl. 7:30 til kl. 16:30.

Frivillig ved en sportsgren

Som frivillig på dette team vil du bl.a. hjælpe til med at tælle point og hjælpe klasserne til at finde deres startpladser til de forskellige sportsgrene. På dette team vil du komme i kontakt med mange børn. Der er til tider travlt, og du skal være klar på at møde alle med et smil. Der vil altid være en sportsgrensansvarlig til stede som vil sætte dig grundigt ind i opgaven.

Check-in og åbningsceremoni

Som frivillig på dette team vil du starte dagen med at checke alle klasserne ind, krydse dem af på en liste og udlevere startnumre og infomateriale. Efterfølgende hjælper du klasserne med at finde deres pladser til indmarchen samt udleverer deres indmarchskilte. Mens indmarchen skrider frem, guider vi klasserne frem på pladsen. Efter indmarchen bringes skiltene tilbage til udgangspunktet, og klargøres til næste dag.

Frivilligteltet

Som frivillig på dette team vil du have fast base i vores frivilligtelt. Frivilligteltet er der hvor alle frivillige kan få et lille hvil, en kop kaffe og en lille sludder med andre frivillige. Dine opgaver vil bl.a. bestå i at sætte morgenmad, frokost og eftermiddagskage frem samt at bringe mad ud til de frivillige som ikke har mulighed for at gå hen til teltet og spise. Det flotte frivilligtøj vil også blive udleveret herfra, så du vil også hjælpe til med udlevering af tøj til dem der møder ind på deres første vagt.

Jeg er fleksibel

Hvis du er frisk på lidt af hvert, kan du vælge at have opgaven ”Jeg er fleksibel”. Som ”fleksibel” hjælper du ikke i et bestemt arbejdsområde, men placeres der, hvor behovet for frivillige er størst. Du kan med fordel under bemærkninger skrive, hvilke arbejdsområder der vil passe dig bedst.

Frivillig ved motionsløbet/opstilling

Som frivillig på dette team vil du møde ind om morgenen og hjælpe med opsætning af portaler og beachflag, og derefter vil du hjælpe til med afviklingen af motionsløbet. Motionsløbet finder sted umiddelbart efter åbningsceremonien og alle børnene vil deltage i det. Opgaverne består i at løberne skal sendes afsted i mindre hold, og nogen skal stå langs ruten og vise vej og heppe på alle de seje børn. Hele motionsløbsruten ligger på et stisystem, så der vil ikke være nogle veje der skal spærres af for trafik.
Efter motionsløbet går du med dit team en runde i Travbyen og ser om al opsætning står som det skal.

Frivillig ved busankomst og busafgang

Når alle de spændte og glade børn ankommer til Billund, vil det for langt de fleste klassers vedkommende foregå med bus. Busserne ankommer hver morgen til Travbyen, hvor det er muligt at holde ind og sætte børnene af, uden at genere den øvrige trafik. Ligeledes vil busserne hente de mange og måske lidt trætte børn om eftermiddagen. I denne opgave skal man guide busserne frem til deres holdeplads, samt guide dem godt videre. Klasserne skal bydes velkommen og guides frem mod indgangen til den børneolympiske by. Denne opgave vil blive kombineret med en anden frivilligopgave.

Frivillig til Folkefesten 

Som frivillig på dette team vil du komme til at hjælpe til med bemanding af boder, hjælpe til med afvikling af show, oppyntning, vejvisning og oprydning og rengøring. Denne opgave skiller sig lidt ud fra de andre da den ligger i tidsrummet kl. 13 – 22 og foregår onsdag d. 14. og torsdag d. 15.
Som en del af dette team vil du selvfølgelig få frivilligtøj og fuld forplejning, præcis som hvis du var frivilligt på et af de andre teams.

Denne side vil løbende blive opdateret med opgaver i takt med at vi kender mere og mere til  den præcise tidsplan for finaledagene.

En typisk dag som frivillig

Langt de fleste frivillige møder ind  i frivilligteltet.  Er det din første vagt, vil du også kunne afhente dit frivilligtøj her. Din teamleder vil tage i mod dig og teamet vil sammen kunne få en kop kaffe og et rundstykke. Din teamleder vil briefe dig på dagens opgaver, og I vil sammen gå ud til dagens opgaver.

Der vil være frokost til alle frivillige. Nogle teams vil holde til i nærheden af vores frivilligtelt. Er du på et af disse teams vil du kunne nyde din frokost i frivilligteltet.
Ligger dine opgaver lidt længere væk fra teltet, vil din frokost blive bragt ud til dig.

I løbet af eftermiddagen vil der være kaffe/te og kage i frivilligteltet. Din teamleder vil sørge for at du har mulighed for at tage et lille hvil i løbet af din vagt. Når du er færdig med din vagt, er det helt op til dig om du vil hjem eller et smut forbi vores frivilligtelt og få en kop kaffe og en sludder med dine frivilligkollegaer. I har nok oplevet meget i løbet af dagen, så der vil helt sikkert blive delt mange sjove historier.

harlequinfilter

Skole OL-finalen løfter vi sammen i fællesskab

Grundprincippet er, at du som frivillig skal arbejde med de opgaver, du har tilmeldt dig og gerne vil. Men hvis behovet opstår, må du gerne være parat til at hjælpe med opgaver i andre arbejdsområder. Ved Skole OL Finalen løfter vi opgaverne i fællesskab, og det kan til tider være hårdt arbejde, men heldigvis er det sjovt, hyggeligt og festligt – og du er med til at give børn en uforglemmelig idrætsoplevelse i Børnenes Hovedstad.

harlequinfilter

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du ikke har modtaget en velkomstmail inden for en uge, må du meget gerne tage fat på vores frivilligkoordinator Francesca. Hun kan kontaktes på fea@dif.dk eller på telefon 42606105.
Vi forventer at du som minimum kan være frivillig én dag. En typisk vagt starter om morgenen/formiddagen og slutter igen omkring kl. 15. Enkelte vagter er færdig lidt senere.
Skole OL Finalen er et event med flere tusind børn under 15 år og derfor skal der indhentes børneattester på alle. Børneattesten vil blive opbevaret sikkert og slettes efter brug.
I takt med at frivilligopgaverne bliver besat, vil der blive lukket for tilmelding til disse. Så hvis du ønsker en bestemt opgave, vil vi anbefale dig at tilmelde dig denne snarest. Sidste frist for tilmelding er torsdag d. 1. juni.
Vi skal bruge ca. 450 frivillige.
Inden din første vagt vil det være muligt at hente dit frivilligtøj i vores frivilligtelt.
Ja det kan du! Når du kommer og henter dit tøj, skal du blot oplyse hvilken størrelse du ønsker.
Det er ingen hemmelighed at det er lidt af et puslespil der skal gå op, når vi lægger en vagtplan for 450 frivillige. Vi bestræber os på at du får din vagt i slutningen af maj. Den eller de dage du har tilmeldt dig som frivillig, kan du forvente at du får en vagt.
Har du spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte vores frivilligkoordinator Francesca.

Francesca Alesci

Projektmedarbejder og Frivilligkoordinator