Glæd jer til Skole OL 2021!

Fortvivl ikke. Der kommer til at være Skole OL i 2021! Det bliver anderledes end det plejer, og det bliver fedt. Det er vigtigt for Skole OL og den nye finalevært, Billund Kommune, at Skole OL’s aktiviteter kan afvikles i 2021, så Danmarks skoleklasser kan dyste mod hinanden i fællesskab. Det bliver svedigt. Det bliver olympisk. Og det er aldrig set før.

Vi kan ikke røbe alle detaljerne endnu, men vi kan sige så meget, at det bliver et koncept, som bliver nemt at udføre, og som ikke kommer til at kræve alverdens forberedelse og udstyr. Det bliver et koncept, hvor skoleklasser kan dyste mod hinanden og bevæge sig sammen – og stadig med Skole OL’s værdier i centrum: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Så afsæt gerne tid til at arbejde med Skole OL i løbet af foråret, og særligt mellem 31. maj og 18. juni. Glæd jer!

Fællesskab i en svær tid
I disse corona-tider vil Skole OL og Billund Kommune understøtte fællesskabsfølelsen i klasserne, på skolerne og på tværs af hele landet. Vi vil sætte fokus på bevægelse og give skoleelever i hele landet fantastiske oplevelser sammen med deres klasse.

Forårets lokale stævner og undervisningsforløb
Undervisningsforløb og lokalstævner hos de lokale idrætsforeninger er en stor del af Skole OL’s DNA. Vi har tilpasset konkurrencekoncepter, så vi inviterer én klasse ad gangen til lokale stævner og undervisningsforløb for at mindske risikoen for smittespredning imellem klasser. Hvis der sker lempelser på corona-restriktionerne i løbet af foråret vil der forhåbentlig være mulighed for en opskalering ved lokalstævner, så flere klasser mødes og dyster mod hinanden samme dag. Der vil også være mulighed for Tast Selv løsninger i flere sportsgrene. Udviklingen i corona-situationen må vise, hvad der kan lade sig gøre. Hold jer opdaterede her på siden om lokalstævner og undervisningsforløb i din kommune.

Tilmeld din klasse til et stævne eller forløb HER

Ny finaleby giver nye muligheder
Billund Kommune har overtaget værtskabet for Skole OL Finalen de næste fire år. Som hjemsted for Børnenes Hovedstad, Billund, og med en anerkendelse fra UNICEF som landets første børnevenlige by og kommune, er Billund Kommune med til at sætte fokus på, hvordan Skole OL kan udvikle børn og give dem kompetencer for livet gennem leg, læring og kreativitet. Det bliver nytænkende og spændende – og med børnene i fokus.

Vi glæder os til snart at fortælle mere og byde dig og dine elever velkommen til en ny og anderledes Skole OL-sæson!