Praktisk info til Skole OL for indskolingen

Hvad kræver det at være med?

Skole OL for indskolingen er en let og fleksibel klassekonkurrence, der giver eleverne en sjov olympisk oplevelse. For at deltage skal I blot tilmelde jer, udføre aktiviteterne i perioden (uge 43-47), indtaste jeres resultater og se finaleshowet. Sådan gør I:

  1. Klassen bruger fem idrætstimer (fem uger i årsplanen – uge 43-47) til konkurrencen.
  2. I kan følge den færdige lektionsplan, som guider jer igennem hele konkurrencen. Det kræver minimalt udstyr at være med.
  3. I skal reservere 45-60min, hvor I skal se finaleshowet. Det kræver en skærm og internetforbindelse.

Der er mulighed for at forbedre oplevelsen og forløbet ved at følge flere ideer og forslag, da essensen af Skole OL for indskolingen er at øvelse gør mester.

Tilmeldingen åbner den 24. juni 2024.

harlequinfilter

De fem aktiviteter

Skole OL for indskolingen har fem aktiviteter pr. klassetrin. Aktiviteterne er sjove små stafetter med fokus på grundmotorik og fællesskab.

  • 0.-1. klasse: Aktiviteterne for 2024 offentliggøres snart.
  • 2.-3. klasse: Aktiviteterne for 2024 offentliggøres snart.

Din klasse kan deltage i alle fem aktiviteter, men hvis det passer bedre for jer blot at gennemføre enkelte aktiviteter, kan din klasse sagtens være med alligevel.

I hver aktivitet optjener klassen færdighedsbadges, som tildeles ud fra det resultat, som klassen opnår i aktiviteten. Læs mere om badges og resultater herunder.

harlequinfilter

Hvordan optjener min klasse badges?

Skole OL for indskolingen fokuserer på at samle færdighedsbadges, ikke point. I hver konkurrence indtaster I jeres samlede resultat på jeres klasseprofil i det virtuelle univers. Dette resultat omregnes automatisk til færdighedsbadges.

Sådan omregnes resultater til badges:

Hver aktivitet har fem niveauer (levels), hvor resultaterne placeres. Level 1 udløser ét badge pr. aktivitet, level 2 udløser to badges, og så videre op til level 5, der giver fem badges.

I har fem uger til at opnå de bedst mulige resultater i de fem aktiviteter. Jo mere klassen øver og dygtiggør sig i aktiviteterne, jo mere vil de også forbedre sig og dermed kunne forbedre deres resultat. Øvelse gør mester, og jo bedre et resultat klassen opnår jo flere badges optjener I.

Vinderne:

Vinderklasserne i Skole OL for indskolingen er dem med flest badges på tværs af de fem aktiviteter. Skulle det ske, at to klasser har opnået det samme antal badges, så er der indregnet et bagvedlæggende placeringspoint for hvert resultat i de fem aktiviteter på tværs af årgangen. Dvs. at i afgørelsen imellem de to klasser vil den klasse med flest placeringspoint i de fem aktiviteter vinde.

Der kåres en top-3 for hver årgang.

De otte badges er:

Hurtighed, Styrke, Kommunikation, Udholdenhed, Koordination, Præcision, Timing og Balance.

Læs mere om de 8 bages her

Bonuskonkurrencer

Der er også to bonuskonkurrencer udover de fem aktiviteter. Disse påvirker ikke den overordnede konkurrence. De sigter begge mod at styrke klassens fællesskab og kreativitet. Begge bonuskonkurrencer indgår i finaleshowet, hvor der kåres en vinder for hver bonuskonkurrence.

Bonuskonkurrence #1: Skole OL Dansen

Upload en video af din klasse, der udfører Skole OL Dansen på jeres klasseprofil i det virtuelle univers.

Bonuskonkurrence #2: Kampråb

Optag en video af din klasse, der laver deres seje kampråb. Upload videoen til jeres klasseprofil i det virtuelle univers.

Der trækkes lod mellem alle de uploadede videoer.

harlequinfilter

Finaleshowet

Skole OL for indskolingen afsluttes med et mega sejt finaleshow, som offentliggøres på Skole OL’s hjemmeside ugen efter konkurrencen er slut i uge 48.

I showet hylder vi alle de klasser, der har været med i konkurrencen. Vi viser videoer fra jeres idrætstimer, vi giver hinanden high-fives og så skal I lave jeres kampråb og danse Skole OL-dansen.

I løbet af showet kårer vi også alle vinderne af aktiviteterne og bonuskonkurrencerne.

Showet kan ses lige når det passer jer og kræver bare en skærm og internetforbindelse.

harlequinfilter

Præmier

Som altid vil der være gode præmier til første, anden og tredjepladsen på alle årgange samt præmier til vinderne af de to bonuskonkurrencer.

Præmierne offentliggøres efter sommerferien.

harlequinfilter

Pynt op til når legene begynder

Skab OL-stemning med vores printbare olympiske dekoration. Pynt klassen og gymnastiksalen let ved at klippe og farvelægge.

Dekorér med guirlander, flag og olympiske ringe. Lav jeres egen olympiske fakkel.

Hold styr på resultaterne. Lav jeres eget resultattavle til konkurrencerne, hvor I kan følge, hvor mange badges I optjener. Hæng tavlen op i klassen eller gymnastiksalen. Tavlen og badges er også gode til at diskutere de færdigheder, der er involveret i de forskellige konkurrencer med eleverne.

harlequinfilter