Skole OL for 0.-3. klasse

Sæt kryds i årsplanen i uge 43-47, hvor Skole OL for indskolingen endnu engang samler klasser fra hele Danmark til sjove aktiviteter ude på skolerne. Tilmeldingen åbner den 24. juni 2024.

Hvad er Skole OL for 0.-3. klasse?

Skole OL for indskolingen er en gratis online klassekonkurrence, som kører over fem uger i efteråret. Klassekonkurrencen er for 0.-3. klasser fra hele landet og består af fem sjove aktiviteter, som klassen sammen prøver kræfter med i løbet af ugerne.

De fem aktiviteter sætter fokus på bevægelsesglæde, klassefællesskab og basale idrætsfærdigheder og kan bedst beskrives som sjove lege og stafetter, hvor klassens indsats sammen som et hold er i centrum. I aktiviteterne gælder det om som klasse at indsamle så mange point, som muligt. Pointene taster I ind i det virtuelle univers, hvor pointene omregnes til såkaldte færdighedsbadges, som synliggør for eleverne hvilke kropslige færdigheder, de har haft i brug under de enkelte aktiviteter.

Det hele foregår på jeres skole og kan køres som et fem-ugers forløb i jeres almene idrætstimer.

Efter de fem uger afsluttes forløbet med et finaleshow, som I kan se ude i klassen, når det passer jer. I showet hylder vi alle de klasser, der har været med, vi er aktive sammen og så kårer vi de klasser, der har samlet flest badges sammen.

”Vi var langt fra de bedste, men alligevel var de stolte af sig selv og hinanden. Fra tit at kommentere på hvor dårlige de andre er, er de nu begyndt at give highfives og råbe “godt gået”, “kom igen”. Så mener jeg som lærer vi har vundet noget stort.”
Lærer, der har deltaget med sin klasse i Skole OL for indskolingen.

Hvad kræver det at være med?

Det kræver ikke meget at være med i Skole OL for 0.-3. klasse. Alt I skal gøre er:

  1. Tilmeld jeres klasse (tilmeldingen åbner dem 24. juni 2024).
  2. Klassen bruger fem idrætstimer (fem uger i årsplanen – uge 43-47) til konkurrencerne.
  3. Indtast resultater
  4. I kan følge den færdige lektionsplan. Det kræver minimalt udstyr at være med.
  5. I skal reservere 45-60 min., hvor I skal se finaleshowet. Det kræver en skærm og internet forbindelse.
harlequinfilter
”Legene var sjove. Trivslen blev styrket, lærerne fik nye ideer, og så havde vi en fest med konkurrenceelementet.”
Lærer, der har deltaget med sin klasse i Skole OL for indskolingen.