Parasport

Alle elever kan deltage i Skole OL

Også elever med et handicap har mulighed for at få en rigtig god oplevelse til Skole OL. Eleverne kan konkurrere sammen med deres klassekammerater i de klassiske Skole OL sportsgrene, hvor de kan benytte særlige hjælpemidler. Derudover kan de deltage i Parasport-kategorien til Skole OL finalen. Som noget nyt i år er der også mulighed for, at specialklasser kan deltage i Skole OL. Læs om de forskellige muligheder for at deltage i Skole OL herunder.

De klassiske Skole OL sportsgrene

Her kan elever med fysisk handicap og synshandicap konkurrere sammen med deres klassekammerater i atletik, bowling, bueskydning, dans, o-løb, roning, stafet, triatlon og ultimate. Sammen med deres klasse dyster de om en plads i den store Skole OL Finale.

Det vurderes i hvert tilfælde, hvordan eleven med handicap bedst inkluderes i den pågældende sportsgren. I enkelte tilfælde tilpasses øvelserne, i andre tilfælde anvendes særlige hjælpemidler – alt sammen med henblik på at skabe fair konkurrence. Mulighederne for at inkludere elever med handicap varierer efter handicap og de enkelte sportsgrene.

Tag fat i Parasport Danmark, hvis du har en elev med fysisk handicap – de står altid klar til at give vejledning. Find kontaktoplysningerne her.

Parasport-kategorien til Skole OL finalen

Der er også mulighed for at stille op i Parasport-kategorien til Skole OL finalen i Billund, hvor elever med handicap er i centrum. Der konkurreres på hold, der består af en elev med et handicap og to klassekammerater uden handicap. For elever med fysisk handicap, der går i en centerklasse, er der mulighed for at deltage sammen med to elever uden handicap fra en anden klasse. I Parasport-kategorien dyster holdene i forskellige Skole OL sportsgrene og Parasport-discipliner.

Unik og gratis oplevelse for hele klassen

Hvis I har en elev med et handicap, har I mulighed for at få besøg af en underviser fra Parasport Danmark. Underviseren kommer ud på jeres skole og underviser hele klassen i forskellige parasport-discipliner. Dette tilbud gælder for alle, som tilmelder sig Skole OL og har en elev med et handicap i klassen.

Skole OL for specialklasser

Som noget nyt i skoleåret 2021/2022 vil der i udvalgte idrætter og til udvalgte lokale stævner være mulighed for at deltage som specialklasse. Til de udvalgt stævner er der sørget for de rette rammer, så specialklasser kan være med i Skole OL og dyste om en plads i finalen på samme måde som de andre klasser. Hold øje med stævnekalenderen, hvor I kan se hvilke stævner, der byder velkommen til specialklasser.

Kontakt

Har du spørgsmål omkring parasport ved Skole OL, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.