100 spirende idrætslærere prøvede kræfter med Skole OL

27/09/2023

“Sæt Skole OL på skoleskemaet.” Det var et af budskaberne til de over 100 kommende idrætslærere, som i september var samlet til idrætsfestival på Københavns Professionshøjskole.

”Skole OL bidrager til at videreudvikle den faglige tilgang til børneidræt og idrætsundervisning ved at skabe aktiviteter og gratis undervisningsmateriale, der kan bevæge børn på alle klassetrin. Derfor er det vigtigt, at næste generation af idrætslærere allerede nu kan blive inspireret til at bruge det i deres undervisning fra start,” siger projektleder for Skole OL, Janni Thrane.

Inspiration var der i hvert fald masser af på idrætsfestivalen, hvor adskillige idrætsforbund deltog med workshops, herunder tre Skole OL-sportsgrene: Roning, atletik og combat archery – bueskydningens paintball – samt naturligvis en afsluttende fællesdans.

Og de studerende holdt sig ikke tilbage, men kastede sig ind i legene med alt hvad de havde, hvad enten det var til længdespring, kaproning, eller når man skulle skyde på sine medstuderende med pile – af den bløde slags…heldigvis.

”Vi håber, at de kommende idrætslærere kan se en fordel i at kickstarte Skole OL allerede i indskolingen og videreføre erfaringerne til lokalstævnerne og Skole OL-finalen på mellemtrinet og i udskolingen, så Skole OL fortsat kan bevæge børn på alle klassetrin,” siger Janni Thrane.