5 korte til Caroline Bonde Holm – ambassadør for Skole OL i atletik

18/05/2023

19 x danmarksmester og nr. 4 til EM 2022 i stangspring, Caroline Bonde Holm, er ikke bleg for at hænge med hovedet nedad fire meter oppe i luften. Og nu stiller hun endnu engang op som ambassadør for Skole OL 2023. 

Frem til Skole OL-finalen vil man kunne læse om hver af de syv Skole OL-ambassadører i en nyhed her på siden. Og kvalificerer man sig til Skole OL-finalen, kan man også være heldig at møde Caroline.

 1. Hvorfor vil du gerne være ambassadør for Skole OL igen?
  Skole OL var et virkelig fedt arrangement sidste år. Både lokalstævnet, som jeg deltog i, og finalen i Billund. Det viste tydeligt, hvad sport kan give af sammenhold og glæde.
 2. Hvorfor startede du til stangspring?
  Det var lidt et tilfælde, at det endte med stangspring. Jeg dyrkede gymnastik før, men da jeg nåede til et punkt, hvor jeg syntes, jeg var færdig med gymnastik, men ikke færdig med sport, sagde min træner, at det var stangspring, der var min sport. Han kendte min baggrund og vidste, at det var noget for mig. Så det har jeg dyrket i over 16 år nu.
 3. Hvorfor er stangspring så fed en sport?
  Stangspring er en både udfordrende og meget alsidig sport. Man skal både være stærk og hurtig og kunne noget gymnastisk. Det er ikke bare løb hver dag. Samtidig er det lidt for alle kropstyper – store som små. For i stangspring behøver man ikke være høj for at hoppe højt. Der findes en stang til alle størrelser.  Og det er så fedt at hoppe højt med en stang!
 4. Hvad er dine vigtigste råd for at blive god til stangspring?
  I stangspring kommer du langt med at være modig. Der er mange, der er stærke og hurtige, men man skal turde hoppe højt og hænge med hovedet nedad flere meter oppe i luften. Det kommer du længst med. Men man starter selvfølgelig stille og roligt i en sandkasse.
 5. Hvad laver du, når du ikke dyrker orienteringsløb?
  Jeg arbejder i en gymnastikforening, hvor jeg underviser og har administrativt kontorarbejde. Og så er jeg mor!