5 korte til Errol Williamson – Skole OL-ambassadør i dans

02/06/2023

Sport giver værdifuld læring, som kan bruges resten af livet. Det siger 9 x danmarksmester i dans, Errol Williamson, som har både en EM bronzemedalje og 25 års danseerfaring i bagagen. Og nu er han Skole OL-ambassadør for anden gang.

Frem til Skole OL-finalen vil man kunne læse om hver enkelt ambassadør i en nyhed her på siden. Og kvalificerer man sig til Skole OL-finalen, kan man også være heldig at møde Errol.

 1. Hvorfor vil du gerne være ambassadør for Skole OL igen?
  Det er en kæmpe ære og et stort ansvar at blive udvalgt som ambassadør og rollemodel for børnene igen. Og det er rigtig godt, at vi får skabt noget mere synlighed og interesse for dans gennem Skole OL. Det er i det hele taget godt for sport generelt i Danmark.
 2. Hvad kan du godt lide ved dans?
  Jeg har danset siden jeg var tre år gammel, og det har jeg, fordi dans kan noget helt specielt. Dans giver dig mulighed for at være kreativ og udtrykke dig. Jeg føler aldrig, at det er kedeligt at tage til træning, og det er næsten det vigtigste, hvis man danser så meget, som jeg gør.
 3. Hvorfor skal man starte til dans?
  Man lærer en masse værdier gennem dans – og sport generelt – som man ikke nødvendigvis lærer i skolen. Man lærer at tage ansvar for sin egen udvikling, at have respekt for andre, og hvordan man kommer tilbage fra et nederlag. Og så lærer man at fastholde motivationen og disciplin.
 4. Hvordan kan man bruge læringen fra sportens verden i den virkelige verden?
  Den læring, man får ved at dyrke sport, er alt sammen noget, man tager med ud i den virkelige verden – også når man er færdig med sporten. Har man dyrket sport på eliteplan, så er man vant til at knokle for at nå sine mål, og man har en mentalitet om aldrig at give op. Uanset hvad så gavner det resten af livet.
 5. Hvad laver du, når du ikke danser?
  Jeg er danseinstruktør, så jeg bruger en del tid på dans i det hele taget. Men ellers sover jeg faktisk rigtig meget eller tager ud og spiller pool eller brætspil. Jeg bruger ikke meget tid på tv og drikker ikke – måske lige med undtagelse af nytårsaften.