5 korte til Gustav Røn Buskov – ambassadør for Skole OL i triatlon

08/06/2023

17-årige Gustav Røn Buskov kan trods sin unge alder allerede skrive flotte resultater på cv’et, herunder guld i ungdoms-DM i 2021, sølv i Nordisk Mesterskabet 2022 – og nu også Skole OL-ambassadør.  Han deler her sine gode råd til, hvordan man bliver rigtig sej til triatlon.

Frem til Skole OL-finalen vil man kunne læse om hver enkelt ambassadør i en nyhed her på siden. Og kvalificerer man sig til Skole OL-finalen, kan man også være heldig at møde Gustav.

 1. Hvorfor vil du gerne være ambassadør for Skole OL igen?
  Da jeg startede til triatlon, var der ikke mange andre på min alder, der dyrkede det. Så jeg håber, at jeg som ambassadør kan inspirere andre og give min glæde ved sporten videre til børn og unge, så endnu flere kan nyde sporten.
 2. Hvorfor begyndte du at dyrke triatlon?
  Min far dyrkede også triatlon, og så syntes jeg selv, det var spændende. Så nu har jeg dyrket det i syv år.
 3. Hvorfor skal man starte til triatlon?
  Man skal starte til triatlon blandt andet på grund af det fællesskab, som der er i en lille sport. Man lærer dem man træner med rundt i landet virkelig godt at kende – også på tværs af niveauer.
 4. Hvis du skulle give børnene til Skole OL ét råd om, hvad der er vigtigt, hvis man vil være god til triatlon, hvad ville det så være?
  Man skal være glad for det! For det tager mange timer at blive rigtig god, og så er det vigtigt, at man synes, at det er sjovt.
 5. Hvad laver du, når du ikke dyrker triatlon?
  Jeg går på en 4-årig STX [gymnasial uddannelse.red.], hvor jeg har biologi og kemi som studieretning. Den 13. juni har jeg min sidste eksamen, og så er jeg klar til at deltage i Skole OL-finalen både torsdag og fredag, hvor der konkurreres i triatlon.