5 korte til Skole OL-ambassasdør Jakob Ekhard Edsen

20/04/2023

Jakob Ekhard Edsen fandt allerede tidligt i livet den rette sport for ham – orienteringsløb. Det har resulteret i flotte titler som VM-bronzevinder og 6 x danmarksmester – og nu også Skole OL-ambassadør! Vi har stillet ham 5 korte spørgsmål om hans sport og nye rolle.

 1.  Hvorfor vil du gerne være ambassadør for Skole OL igen?
  Jeg er stolt over igen at få muligheden for at være ambassadør for min sport og vise børnene, hvad orienteringsløb kan. Jeg stillede op i første omgang, fordi jeg ville ønske, der havde været sådan noget, dengang jeg gik i skole. Og jeg ville gerne være ambassadør igen, fordi det gør mig glad at få muligheden for at gøre en forskel og se børnenes spænding ved at prøve noget nyt.
 2. Hvordan var din oplevelse som Skole OL-ambassadør sidste år?
  Det var en megafed oplevelse til Skole OL sidste år. Lokalstævnet i Aarhus var simpelthen så sjovt, og finalen i Billund var meget større end jeg havde troet. Ligegyldigt hvilken sport børnene skulle dyrke, så blev der givet 110 %, og engagementet og sammenholdet i klassen var fedt at se. Den måde sport kan skabe fællesskab på, det kunne man bare mærke.
 3. Hvor længe har du dyrket orienteringsløb?
  Jeg er vel nærmest født ind i sporten. Først dyrkede jeg det sammen med mine forældre, og så begyndte jeg på egen hånd som 10-årig. Som 17-18-årig begyndte jeg at træne elitesport mere målrettet, og så kom jeg på landsholdet.
 4.  Hvorfor er orienteringsløb så fedt?
  Orienteringsløb kan binde mennesker sammen på tværs og give nogle virkelig fede oplevelser. Og så kan det bare noget nyt hver eneste gang. Der er hele tiden nye områder at opdage og nye opgaver at løse. Det er jeg fascineret af. Og man får set både skov eller by på helt andre måder, fordi man kommer meget mere på kryds og tværs.
 5.  Hvad er dine vigtigste råd til at blive god til orienteringsløb?
  Orienteringsløb er en sport, der kræver, at man kan være fysisk aktiv og bruge hjernen på samme tid. Du skal både være god til at løbe, men også god til at omsætte et kort til virkelighed. Og det er vigtigt at tage sig tiden til at forstå kortet og skabe et overblik, så man kan træffe nogle gode beslutninger. Ellers risikerer man at løbe afsted i den forkerte retning.

Frem til Skole OL-finalen vil man kunne læse om hver ambassadør i en nyhed her på siden. Og kvalificerer man sig til finalen, kan man også være heldig at møde Jakob.