Cricket bliver en del af Skole OL

29/11/2022
Foto: Anita Graversen

Cricket sætter fokus på god holdånd, respekt for hinanden og ikke mindst masser af aktivitet igennem hele spillet. Nu får børn og unge, der er tilmeldt Skole OL, mulighed for at prøve kræfter med cricket.

Danske skoleelever får nu lov at kaste sig ud i cricket, når de tilmelder sig den nye Skole OL sæson, en ny sportsgren som vækker stor glæde hos Skole OL.

”For os er det vigtigt, at Skole OL hele tiden udvikler sig, og at vi har mulighed for at introducere anderledes sportsgrene, som børn og unge måske ikke selv støder på til dagligt. Derfor er det fedt, at vi nu kan tilbyde cricket hos Skole OL og åbne muligheden for at arbejde sammen med endnu flere foreninger, skoler og kommuner. Og så er det fedt, at der i cricket konceptet er et stort fokus på Skole OL’s tre værdier fællesskab, færdighed og fairplay,” siger Janni Thrane, projektleder for Skole OL.

I Skole OL Cricket spiller klasserne spillet “Non-stop”. Det er et hurtigt og kort spil på tid, hvor fokus er på et højt aktivitetsniveau og fairplay. Særligt vigtigt er det også at respektere sportens ånd, når afgørelsen er faldet, og alle skal sige ‘tak for kamp’.

Højt aktivitetsniveau, fællesskab og fairplay

Dansk Cricket-forbund har konceptet ’cricket i skolen’, der blev relanceret i 2019, hvor eleverne arbejder med begreberne fairplay og fællesskab. Cricket sporten er historisk forbundet med “gentlemanship” og høj moral og etik vægtes fortsat højt i sporten. Derfor var cricket slet ikke i tvivl, da man fik mulighed for at være en del af Skole OL.

”Vi glæder os til at blive en del af Skole OL og få mulighed for at introducere cricket for skoleelever rundt om i landet. Det faldt os meget naturligt, at cricket skulle være med, da cricket indeholder basale færdigheder som at kaste, gribe og slå, kombineret med et særligt fokus på god opførsel. Det betyder, at eleverne selvfølgelig konkurrer benhårdt, men de gør det med respekt for hinanden, som der også er fokus på i Skole OL,” siger Ronja Thøger Nielsen, udviklingskonsulent for Dansk Cricket-forbund.

Hvad er Skole OL Cricket?

Et Skole OL stævne i cricket er en dag på det lokale idrætsanlæg eller sportsplads, hvor klassen dyster mod klasser fra andre lokale skoler. Cricket kan bedst sammenlignes med rundbold, dog meget sjovere, med flere tekniske elementer og et hurtigere spiltempo.

Klassen deles op i hold og holdene samler hver især point til klassens samlede resultat. Holdene spiller det såkaldte ”Nonstop” spil, som består af to halvlege, der hver varer otte minutter. Spillets fokus er højt aktivitetsniveau for eleverne og derfor er der ikke spilstop i de halvlege.

Læs mere omkring Skole OL cricket her.

Fotograf: Anita Graversen