Hvis nogen har fortjent en fest…

08/09/2023

Hvis nogen har fortjent en fest, så er det de 498 frivillige, som arbejdede utrætteligt både før, under og efter Skole OL-finalen 2023. Derfor var vi glade for, at vi sammen med Billund Kommune i september kunne invitere dem på takkemiddag.

”Her til Skole OL handler det om at give børnene en rigtig god oplevelse. Man kan se, at de virkelig synes, det er sjovt, og jeg går glad hjem og har lyst til at komme igen næste dag.”

Sådan sagde Skole OL’s frivillige Elsebeth til finalen. Hun havde som teamleder ansvaret for check-in, åbningsceremoni og medaljeoverrækkelsen til Skole OL-finalen, som blev afholdt på en solbeskinnet, men støvet festivalplads i Børnenes Hovedstad Billund Kommune.

”Vi skylder alle vores frivillige en kæmpestor tak for den fantastiske og helt uundværlige indsats, de har ydet både før, under og efter finalen.  Derfor var vi glade for, at Billund Kommune ville være værter for en takkemiddag, så vi sammen kunne fortælle dem, hvor afgørende deres hjælp har været for, at vi i samarbejde med foreninger, fonde og Billund Kommune kan tilbyde en olympisk idrætsoplevelse og et fællesskab for alle børnene,” siger projektleder for Skole OL Janni Thrane.

Frivillige i alderen 5-80 år
Opgaverne for de frivillige talte alt fra afvikling af den olympiske åbningsceremoni og konkurrencerne til uddeling af medaljer, opsætning af hegn og udlevering af solhatte. Og der var brug for alle hænder. De knap 500 frivillige bestod af 299 voksne og 199 børn og unge med et aldersspænd fra 80 år til Skole OL’s yngste frivillige – 5-årige Hjalmer, som pustede sæbebobler.

De frivillige var både skoleelever, pædagogstuderende, pensionister, tidligere ansatte i kommunen, LEGO-medarbejdere, unge fra Billund Kommunes Ungeråd, kulturcrew og Ungdomsskole, foreningsfolk fra hver af Skole OL’s sportsgrene, forældre, Lions Club, borgere i Billund Kommune og sågar Billund Kommunes borgmester Stephanie Storbank.

Uden frivillige – intet Skole OL! TAK! Bare tak.