I dag kulminerer legene med et brag af en virtuel finale fest

15/10/2021

Over 1.500 af landets 0-8. klasser har i løbet af de sidste tre uger dystet i De virtuelle Skole Olympiske Lege. I dag sender vi live fra LEGO® House i Børnenes Hovedstad, Billund med en virtuel finale. Det er Danmarks største virtuelle sportsbegivenhed for børn.

Elever som har deltaget i dette års udgave af Skole OL, De virtuelle Skole Olympiske Lege, kan se frem til en storslået afslutning efter tre uger med idræt og fællesskab på skoleskemaet. Klasserne har siden den 25. maj gennemført 11 sjove og udfordrende konkurrencer sammen på deres skole. Klasserne har blandt andet optjent 24.859 færdigheds-badges, sjippet 93.487 gange gennem sjippetovet, og de har i fornem Michael Jordan-style ramt basketkurven 13.753 gange.

På den måde har de indsamlet så mange point som muligt, og i dag bliver vinderen fra hver årgang kåret til et stort virtuelt liveshow. Det kræver ingen kvalifikation at deltage i finalen, og alle er inviteret med, når klasserne får besked på, om de har vundet oplevelsesrig klassetur til Billund, Børnenes Hovedstad med alt betalt.

”Vi er utrolig stolte og glade for at se, hvordan skolerne og klasserne har taget imod vores nye virtuelle koncept. Resultaterne har tikket ind, og der har virkelig været kamp til stregen. Tilbagemeldingerne fra lærerne er, at de virtuelle lege har skabt både trivsel og styrket fællesskabet i klasserne. Det var præcis det, som vi med vores nye format ønskede at opnå – at samle eleverne igen efter corona”, siger Janni Petersen Trane, projektchef hos Skole OL.

Eleverne har finpudset kampråbet og pyntet klasselokalet op, når finalen bliver transmitteret direkte fra LEGO House. Tv-vært Sofie Østergaard og vært på DR Ultra Jonas Madsen står klar til at tage eleverne gennem finalefesten. Den olympiske flamme bliver tændt, og klasserne kan se frem til fællesdans og livemusik med HipSomHap. Derudover vil der være en ekstra-konkurrence og lodtrækningspræmier på højkant.

Billund Kommune er værter for Skole OL Finalen 2021-2024, og samarbejdet med Skole OL hænger sammen med visionen om Billund som Børnenes Hovedstad. Kommunens børn har derfor også været med til at tilrettelægge og udvikle finalen på fredag. De har blandt andet været med til at opbygge et finale værdigt studie i LEGO House.

“Vi glæder os til at byde vinderne af De virtuelle Skole Olympiske Lege velkommen til Børnenes Hovedstad, Billund, hvor vi har nogle af verdens bedste oplevelser for børn. Takket være vores gode samarbejdspartnere kan vi tilbyde nogle fantastiske præmier, hvor børnene får lov til at lege og dyrke deres kreativitet”, siger Ib Kristensen, Borgmester i Billund Kommune.

Med værtskabet for Skole OL Finalen håber Billund Kommune på at vise den børnevenlige by og kommunen frem for alle danske børn. Derfor kan klasserne netop også vinde adgang til én eller flere af Billunds attraktioner: LEGOLAND, LEGO House, WOW Park og Lalandia.