Bliv klogere på Skole OL 2024/2025 og sæt kryds i årsplanen

03/06/2024

Sommerferien nærmer sig og det betyder at vi allerede nu kigger frem mod det nye skoleår. Vi har samlet de vigtigste informationer og datoer til jer her, så I kan få Skole OL med i årsplanen for det kommende skoleår.

Skole OL for 4.-8. klasse

Skole OL for 4.-8. klasse består af lokale Skole OL-stævner afholdt af jeres lokale idrætsforeninger. Stævnerne afholdes hele skoleåret fra september til medio maj. Til et Skole OL-stævne dyster klassen som et hold i en af de 10 Skole OL-sportsgrene. I dyster mod klasser fra andre lokale skoler. De klasse, der vinder til stævnet, kvalificerer sig til Skole OL-finalen, som foregår i København d. 17.-20. juni 2025. Det er gratis at deltage i Skole OL.

I næste skoleår vil der være Skole OL-stævner i 10 forskellige sportsgrene:

 • Atletik (4.-7. kl.)
 • Bowling (4.-5. kl.)
 • Brydning (4.-5. kl.)
 • Bueskydning (5.-6. kl.)
 • Combat Archery (7.-8. kl.)
 • Cricket (5.-6. kl.)
 • O-løb (4.-7. kl.)
 • Roning (6.-8. kl.)
 • Svømning (4.-5. kl.)
 • Volley (6.-8. kl.)

Mange stævner er allerede planlagt og kan ses i vores stævnekalender. De sidste stævner er lige på trapperne og kommer i kalenderen i løbet af de næste par måneder.

Hvad skal jeg som lærer gøre?

 1. Tjek Skole OL’s stævnekalender og se om der allerede nu er fastsat datoer for stævner nær jer, som du gerne vil have din klasse med til. Fra d. 24. juni kan du tilmelde din klasse til stævnerne.
 2. Fra d. 24. juni kan du overflytte dine klasser til næste skoleår via din Skole OL profil. Login på din Skole OL-profil og tryk på “Overflyt klasser”. Når det er gjort vil du løbende få besked i din indbakke, når der kommer et stævne i kalenderen nær jer.
 3. Har du ikke allerede en profil, så start med at oprette en profil her.
 4. Sæt kryds i årsplanen d. 17.-20. juni, så du er klar, hvis nu din klasse kvalificerer sig til Skole OL-finalen i København.
Skole OL for 0.-3. klasse

Sæt kryds i årsplanen i uge 43-47, hvor Skole OL for indskolingen endnu engang samler klasser fra hele Danmark til sjove aktiviteter ude på skolerne. Tilmeldingen åbner den 24. juni 2024. De første 100 klasser, der tilmelder sig får en Skole OL-bold til klassen.

Skole OL for indskolingen er en gratis online klassekonkurrence, som kører over fem uger i efteråret. Klassekonkurrencen er for 0.-3. klasser fra hele landet og består af fem sjove aktiviteter, som klassen sammen prøver kræfter med i løbet af ugerne.

De fem aktiviteter sætter fokus på bevægelsesglæde, klassefællesskab og basale idrætsfærdigheder og kan bedst beskrives som sjove lege og stafetter, hvor klassens indsats sammen som et hold er i centrum. I aktiviteterne gælder det om som klasse at indsamle så mange point, som muligt. Pointene taster I ind i det virtuelle univers, hvor pointene omregnes til såkaldte færdighedsbadges, som synliggør for eleverne hvilke kropslige færdigheder, de har haft i brug under de enkelte aktiviteter.

Det hele foregår på jeres skole og kan køres som et fem-ugers forløb i jeres almene idrætstimer. Der vil være en færdig lektionsplan, som I kan følge.

Efter de fem uger afsluttes forløbet med et finaleshow, som I kan se ude i klassen, når det passer jer. I showet hylder vi alle de klasser, der har været med, vi er aktive sammen og så kårer vi de klasser, der har samlet flest badges sammen.

Hvad skal jeg som lærer gøre?

 1. Fra d. 24. juni kan du oprette en Skole OL-profil eller logge ind på din nuværende profil og tilmelde din(e) klasse(r). Husk at de første 100 klasser, der tilmelder sig, får en Skole OL-bold til klassen.
 2. Sæt kryds i årsplanen i uge 43-47, hvor Skole OL for indskolingen kører. Og sæt en time af i uge 48 til at se finaleshowet.

Vigtige datoer til årsplanen

 

D. 24. juni 2024:

Tilmeldingen til Skole OL 2024/2025 åbner.

 

Uge 43-47:

Skole OL for indskolingen løber af stablen.

 

D. 17.-20 juni 2025:

Skole OL-finalen 2025 i København.

harlequinfilter