Kæmpe lokalstævne i Bagsværd

25/03/2024

Det er højsæson for Skole OL-lokalstævner og Bagsværd Roklub inviterede 800 skoleelever indenfor i klubben til roning og sjove konkurrencer.

For nylig blev kapaciteten i Bagsværd Roklub udnyttet til max, da roklubben inviterede over 800 6. og 7. klasser til Skole OL Lokalstævne, hvor to klasser kunne kvalificere sig til den store Skole OL Finale i Billund til juni.

Havde taget Danmarks Rocenter til hjælp

At skulle have plads til omkring 400 skoleelever og deres lærere over to omgange, er ikke nogen let opgave. Derfor havde roklubben også fået lov at låne træningslokalet hos naboen, Danmarks Rocenter, og her kunne eleverne så prøve kræfter med at ro 200m på tid og lave ’Tip en 13’er om roning’ i de kulisser, som Danmarks bedste roere, træner i til daglig.

Også dette års Skole OL Ambassadør for roning, Nanna Vigild, der til daglig er en del af et dameotterprojekt, som jagter en OL-kvalifikation, var på pletten for at heppe, skabe god stemning og give et råd med på vejen til eleverne. For hende handler det om, at få lov til at inspirere og måske tænde en ild hos bare en enkelt skoleelev, som får lyst til at udforske roning eller bare sport:

”Jeg synes rollen som Skole OL Ambassadør lød virkelig sjov. Hvis jeg kan være med til at lave en fed dag for nogle unge mennesker, og give dem nogle gode oplevelser og måske endda inspirere dem til at gå lidt mere ind i roning eller bare sport generelt – det vil jeg gerne være med til.”

Roning styrker sammenholdet i klassen

En af de skoler, som havde taget turen til Bagsværd, for at forsøge at ro en finaleplads hjem, var Marie Kruses Skole i Farum, hvor eleverne fra 7.D havde forberedt sig lidt hjemmefra.

”Jeg synes det var rigtig sjovt. Jeg synes det er sjovt at konkurrere med klassen, vi hepper på hinanden og støtter hinanden og det er sjovt at vi alle også er med og det giver et godt fællesskab i klassen. Vi har også øvet os lidt i idræt, for at blive gode til at lave skift.”

Siger Julie, der går i 7.D på skolen og hun bliver bakket op af klassekammeraten Mikkel:

”Det var virkelig sjovt og hårdt. Selvfølgelig går vi for at vinde og komme med til Billund. Vi har trænet et par gange på skolen, så vi kunne blive gode til at lave skift.”

Klassen havde også deres lærer Kristine Brandt Kofoed med, som kan mærke at det er godt for klassen, at de deltager i events som et Skole OL Lokalstævne:

”Det at tage ud til klassearrangementer det er bare noget af det, som styrker fællesskabet helt ekstremt i klassen og det er egentlig uanset, om man er dygtig til at ro på forhånd eller om man ikke er dygtig til at ro på forhånd, så får alle en oplevelse ud af det. Nogle af dem, som synes skole kan være lidt hårdt eller nogle af dem, som er dygtige i skolen, kan vise sig på en anden måde så man får flere facetter frem af eleverne. Det er dejligt at se, at de hepper på hinanden og hjælper og det er uanset hvem det er.”

7.D endte på en 2. plads, da deres parallelklasse fra skolen, 7.B., løb med sejren og den direkte billet til Billund. I alt var 35 skoleklasser igennem ergometrene i Bagsværd Roklub, ved det største lokalstævne klubben nogensinde har afviklet. For sjetteklasserne blev det 6.A fra Den Lille Skole, som tog sejren og billetten til Billund.

Om Skole OL Roning

Skole OL har eksisteret siden 2009 og roning har været på programmet siden 2016, hvor der blev åbnet for andre sportsgrene end atletik.

Ro-disciplinen i Skole OL går ud på, at skoleklassen skal tilbagelægge 4000m i ergometer på tid. De skal ro i en fast rækkefølge og skifte for hvert 20. tag. Ved et lokalstævne som det i Bagsværd Roklub, er det den klasse der får den hurtigste tid på 4.000 meter i romaskinen som vinder stævnet og kvalificerer sig direkte til Skole OL Finalen. Der findes en vinderklasse på hver årgang. Derudover kvalificerer de hurtigste tider på landsplan for henholdsvis 6., 7. og 8. klasse sig til Skole OL Finalen (gælder både for klasser der deltager i TAST SELV konkurrencen og i stævne).