Nye sportsgrene på programmet: Svømning og volleyball bliver en del af DIF Skole OL

23/05/2024

Fra volleyballbanen til svømmehallen. Fra den nye sæson kan skoleelever prøve kræfter med to nye sportsgrene, volleyball og svømning, når de tilmelder sig DIF Skole OL.

Efter sommerferien udvider DIF Skole OL-programmet med volleyball og svømning, der sammen med de andre Skole OL-sportsgrene sætter fokus på fællesskab, færdighed og fairplay.

Ingen bænkevarmere til kampene

Hos DIF Skole OL er der fokus på fællesskab, og derfor er alle sportsgrenene tilpasset, så de møder børnene i øjenhøjde og kan afvikles som klassekonkurrencer. Dette koncept er ikke nyt for Volleyball Danmark, som allerede har etableret et koncept, der sikrer børnene hurtige succesoplevelser, smil på læben og et stærkt holdfællesskab.

“Vi har et formidabelt skolevolleyturneringskoncept, som vi er meget stolte af i Volleyball Danmark. Men vi vurderer, at vi sammen med DIF Skole OL yderligere kan styrke indsatsen målrettet mellemtrinnet og udskolingen i de danske skoler. Samtidig bliver vi en del af en samlet indsats fra idrættens verden,” siger Christina Attrup Juhl, der er udviklingschef i Volleyball Danmark.

Hun glæder sig desuden til et godt samarbejde med DIF Skole OL.

“Det bliver fantastisk at blive en del af et større koncept, hvor vi sammen med DIF Skole OL kan skabe mere synlighed i skoleregi og give fantastiske oplevelser til endnu flere børn rundt om i landet.”

Volleyball bliver udbudt for elever i 6.-8. klassetrin. Konceptet vil fokusere på at skabe trygge og inkluderende rammer, hvor der er fokus på udvikling og volleyballfærdigheder. Derfor er der heller ingen bænkevarmere, da aktivitetsniveauet er højt, alle roterer på banen, og alle kan være med.

Svømning gør comeback i DIF Skole OL

Elever i 4.-5. klasse kan nu igen få lov at hoppe ud i svømmebassinerne, når Skole OL Svøm vender tilbage på programmet efter sommerferien. Et samarbejde som udviklingskonsulent Mads Nørgaard Andersen fra SvømDanmark ser frem til at genoptage.

“I SvømDanmark arbejder vi for, at alle oplever glæde, fællesskab og tryghed ved bevægelse i og omkring vand. DIF Skole OL er en oplagt mulighed for at præsentere en masse skoleelever for mulighederne ved at bevæge sig i vand, og derfor har det været nemt for os at tage valget om at være med igen. Vi har tidligere været en del af DIF Skole OL med stor succes og fik mange glade skoleelever i bassinerne rundt om i hele landet. Det ser vi frem til igen at være en del af,” siger han.

Når skoleeleverne kaster sig ud i Skole OL Svøm, vil de blive præsenteret for vandaktiviteter i mange forskellige og sjove former – det handler derfor ikke kun om at lære at svømme frem og tilbage i bassinet, men også om svømmefærdigheder, livredning og samarbejde i det våde element.