PM: Flere skoleelever får mulighed for at deltage til Skole OL

10/08/2022

Nordea-fonden og TrygFonden har forlænget deres støtte til Skole OL med 10 mio. kr. og er derfor med til at sikre at danske skoleelever fortsat kan få fantastiske børneolympiske oplevelser til Skole OL.

Når Skole OL igen skydes i gang her efter sommerferien, bliver det endnu en gang med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden, der forlænger samarbejdet til og med 2024.

Samarbejdet understreger værdien af Skole OL og projektleder Janni Thrane glæder sig over, at Nordea-fonden og TrygFonden igen ønsker at være en del af projektet og støtte børns bevægelse gennem idræt.

”Skole OL har et stort potentiale for at udvide og udvikle sig til at aktivere endnu flere skoleelever i hele landet. Det potentiale er vi ikke ene om at se. Jeg er utrolig glad og taknemmelig for at Nordea-fonden og TrygFonden forlænger samarbejdet med Skole OL. Det viser, at de tror på projektet, og nu kan vi sammen tage Skole OL videre.”

I sæsonen 2021/2022 har Skole OL haft aktiviteter for intet mindre end 50.000 skoleelever.

Bevægelsesglæde hos skoleelever

Hvert år samler Skole OL titusindvis af skoleelever gennem idræt, leg og bevægelse. Skole OL lærer eleverne, at det gælder om, at man godt kan have det sjovt, selvom man dyrker idræt, og samtidig viser respekt og kammeratskab – hvilke er vigtige værdier både i skolen og i livet.

”Skole OL styrker klassens fællesskab og motiverer til mere motion og bevægelse. Nordea-fonden er derfor stolt af fortsat at støtte Skole OL, så endnu flere skoleelever over hele landet kan tage del i aktiviteterne,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, der støtter gode liv.

Også hos TrygFonden ser man positivt på det fortsatte samarbejde med Skole OL:

”Bevægelse er vigtig for børns sundhed og motoriske udvikling, og når de gør det sammen med andre, får de også motioneret de sociale muskler. Skole OL giver børnene mulighed for positive og fælles idrætsoplevelser, og det kan forhåbentlig give dem lyst til og mod på at gøre bevægelse til en integreret del af hverdagen,” siger Ida Hagemann, projektchef i TrygFonden.

Om Skole OL

Formålet med Skole OL er at skabe mulighed for, at endnu flere børn oplever glæden ved bevægelse og engagerer sig i idrætsfællesskaber og -aktiviteter. Skole OL har i 2021/2022 haft aktiviteter med op mod 50.000 skoleelever.

Skole OL er for alle elever i 0.-8. klasse. Fra 0.-3. klasse kan eleverne prøve kræfter med De Virtuelle Lege, der foregår ude på skolerne, mens elever fra 4.-8. klasse kan prøve kræfter med sportsgrene som atletik, bowling, bueskydning, dans, e-cykling, orienteringsløb, roning, triatlon og parasport ude ved lokalstævner rundt om i hele landet.