PM: Kender du Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022?

10/11/2022

Jagten på Danmarks Sejeste Idrætslærer er i fuld gang. Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt kårer igen i år en ekstraordinær idrætslærer, der motiverer og inspirerer eleverne.

Hvor får eleverne frisk luft, en stærk krop og ny energi til resten af skoledagen? Hvornår er eleverne sammen på en anden måde end i klasseværelset? I hvilket fag er der særlig fokus på samarbejde, fællesskab og kammeratskab? Hvor lærer eleverne glæden ved at gøre deres bedste – og at tabe og vinde med samme sind? I hvilket fag er der flest high fives, mest glæde og størst begejstring? I idrætstimerne, naturligvis!

Med prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer sættes der fokus på idrætsfaget og på de idrætslærere, som gør en ekstraordinær indsats for at få børn og unge til at opleve glæden ved idræt i skolen. Det handler om at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Og det er en ikke helt ligegyldig præmie, som idrætslæreren og skolen kan se frem til.

Præmien er nemlig 25.000 kroner til nyt idrætsudstyr fra A-Sport og et valgfrit kursus til alle skolens idrætslærere fra Dansk Skoleidræt.

Indstillingen foregår via www.skoleol.dk, hvor lærere, elever, forældre eller skoleledere har mulighed for at indstille deres favorit til prisen. Det er muligt at indstille frem til og med den 16. december 2022. Danmarks Sejeste Idrætslærer kåres i februar 2023.

Et anerkendende skulderklap til idrætslærerne

For sidste års vinder Vibeke Korup fra Antvorskov Skole i Slagelse var det en kæmpe anerkendelse af jobbet som idrætslærer at blive kåret som Danmarks Sejeste Idrætslærer.

”Prisen betyder, at jeg føler, at jeg gør mit arbejde godt, og at jeg bliver anerkendt for det. Det er en virkelig dejlig og fantastisk følelse og et kæmpe skulderklap med sådan en pris. Det føles ekstra specielt, når det er ens elever og kollegaer, der indstiller en, og så må jeg da indrømme, at smilet har været større på vej til arbejde. Forhåbentlig bliver der sat endnu mere fokus på den bevægelsesglæde og trivsel, som idrætsfaget kan give. Det tyder det i hvert fald på,” siger den tidligere vinder af prisen.

For idrætsfaget er meget mere en bare boldspil og kravle i ribber. Det er også et fag, hvor elevernes trivsel og sammenhold styrkes.

Sådan finder man Danmarks Sejeste Idrætslærer

Både elever, lærere, forældre og skoleledere kan indstille en idrætslærer til prisen. Blandt alle de indstillede udvælger et ekspertpanel fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt tre finalister, som går videre til et finaleheat. Efter at have fulgt de tre finalister tæt, udvælges vinderen af samme ekspertpanel.

Prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer blev lanceret for første gang i 2019 af Skole OL i samarbejde med Dansk Skoleidræt. Sidste år kom der over 400 indstillinger af 130 seje idrætslærer.

Kontakter:

Janni Thrane, projektleder, Skole OL: janni@skoleol.dk eller +45 28 86 84 02