PM: Vinderne af De virtuelle Skole Olympiske Lege er fundet

25/11/2022

Over 10.330 elever fra 0.-3. klasse har i løbet af de sidste fire uger dystet i De virtuelle Skole Olympiske Lege. I dag er resultaterne optalt, og vinderne er kåret ved et virtuelt finaleshow.

Elever, som har deltaget i dette års udgave af De virtuelle Skole Olympiske Lege, kan se frem til en storslået virtuel afslutning efter fire uger med idræt og fællesskab på skoleskemaet. Klasserne har siden den 24. oktober gennemført fem sjove og udfordrende konkurrencer sammen på deres skole.

Klasserne har blandt andet optjent 18.940 færdigheds-badges, hoppet 381.206 gange, kravlet 6.552 meter under hinanden og rullet 3.180 meter som en panda. På den måde har klasserne indsamlet så mange point som muligt, og vinderne bliver kåret til et stort virtuelt finaleshow, der sendes fra WOW PARK i Børnenes Hovedstad, Billund Kommune, som begge har sponsoreret præmierne.

Fokus på fællesskab og bevægelsesglæde

De virtuelle Skole Olympiske Lege startede tilbage i 2021 under corona, hvor formålet med legene var at give eleverne en unik og fælles idrætsoplevelse efter lang tids nedlukning. Heldigvis har der været så stor opbakning til det virtuelle projekt, at det er kommet for at blive.

”Vi er utrolig stolte og glade for at se, hvordan skolerne og klasserne endnu en gang har taget imod vores virtuelle koncept. Resultaterne har tikket ind, og der har virkelig været kamp til stregen. Tilbagemeldingerne fra lærerne er, at De virtuelle Lege har skabt store smil, masser af bevægelse og styrket både trivslen og fællesskabet i klasserne,” siger Janni Trane, projektchef hos Skole OL.

Konkurrencerne til De virtuelle Lege er udviklet med fokus på fællesskab, basale færdigheder og bevægelsesglæde. Der har været garanti for smil på læben, højt aktivitetsniveau og samarbejde, der har styrket sammenholdet i klassen.

Oversigt over vinderne af De virtuelle Skole Olympiske Lege 2022

Vinderne for 0. klasse
1. Svend Gønge-Skolen, Bårse 0.E, Vordingborg Kommune
2. Kildegårdskolen 0.D, Herlev Kommune
3. Kildegårdskolen 0.E, Herlev Kommune

Vinderne for 1. klasse
1. Magleblik Skole 1.C, Halsnæs Kommune
2. Tranbjergskolen 1.C, Aarhus Kommune
3. Distrikt Øst, Nordstjernen skoleafdeling 1.B, Frederikshavn Kommune

Vinderne for 2. klasse
1. Asnæs Skole 2.A, Odsherred Kommune
2. Distrikt Øst, Nordstjernen skoleafdeling2.A, Frederikshavn Kommune
3. Brørupskolen 2.H, Vejen Kommune

Vinderne for 3. klasse
1. Skt. Klemensskolen 3.B, Odense Kommune
2. Stengård Skole 3.B, Gladsaxe Kommune
3. Distrikt Øst, Nordstjernen skoleafdeling 3.A, Frederikshavn Kommune

Vinderne af bonuskonkurrencerne:

Dans

1. Stjærskolen 3.A
2. Giersings Realskole 2.A
3. Ringkøbing Skole, afd. Alkjær 1.B

Kampråb

1. Skt. Klemensskolen 3.B
2. Nr. Lyndelse Friskole 2.A
3. Ulfborg Skole 1.A

Fakta:

De virtuelle Skole Olympiske Lege

Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse. Skole OL skaber mere idræt i skolerne, styrker fællesskabet og giver storslåede idrætsoplevelser. Det skaber stolthed. Det er svedigt. Det er olympisk.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.

Kontakt:

Spørgsmål til Skole OL
Janni Johanne Thrane, Projektchef Skole OL: janni@skoleol.dk, Tlf.: 28 86 84 02