Royalt besøg var spækket med OL-stemning til finalen

14/06/2023

H.K.H. Kronprinsen blev mødt af et jubelbrøl fra næsten 2.000 elever fra hele landet, da han besøgte Skole OL for 5. klasserne på anden finaledag i Billund.

Næsten 2.000 5.-klasses-elever var onsdag den 14. juni samlet til Skole OL-finalens anden dag for at dyste i seks ud af Skole OL’s ni sportsgrene: Atletik, bowling, bueskydning, cricket, dans og orienteringsløb. Finalen afholdes hver dag for et nyt klassetrin den 13.-16. juni i bedste olympiske stil med både indmarch, olympisk ild, nationalsang og præmieoverrækkelse. Og onsdag var programmet suppleret med et ganske særligt besøg fra H.K.H. Kronprinsen, som blev mødt af et jubelbrøl, da han skød legene i gang med et 2 km motionsløb og en peptalk fra scenen.

Skole OL skal inspirere til et aktivt børneliv

Kronprinsen har før besøgt Skole OL til bl.a. kvalifikationsstævnet i atletik og til finalen, dengang atletik var den eneste Skole OL-sportsgren. I dag er Skole OL landsdækkende og rummer hele ni sportsgrene. Efter de fire finaledage i 2023 vil næsten 7.000 børn have været i aktion alene til finalen. Før det deltog over 50.000 skoleelever i Skole OL-sæsonen, herunder de indledende kvalifikationsstævner.

”I Danmarks Idrætsforbund har vi en målsætning om, at endnu flere børn vokser op med idrættens fællesskaber som en naturlig del af deres fritid. For idræt styrker trivslen for børn og unge, og gennem Skole OL møder børnene en bred vifte af sportsgrene i børnehøjde, som skal booste bevægelsesglæden og motivere børnene til et aktivt liv – både i og uden for skolen. Derfor glæder det mig også meget, at Kronprinsen bakker op denne begivenhed, som jeg oplever som noget ganske særligt,” siger formand for Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp, der også var til stede til finalen.

Børn fører an for Kronprinsen

Kronprinsen fik efter åbningsceremonien lov til at prøve kræfter med både bueskydning og cricket, ligesom han hilste på nogle af de i alt ca.  500 både børn og voksne, som arbejder som frivillige til finalen. Turen rundt på festivalpladsen gik også forbi en række unge fra FGU (Forberedende Grunduddannelse), som de sidste par måneder på kreativ vis har hjulpet Skole OL med at genbruge materialer fra tidligere år til fx den olympiske fakkel, siddepuder mv.

Til at føre an på rundvisningen for Kronprinsen var børneværter fra Ungerådet i Billund Kommune.

”At de lokale børn og unge er med på denne måde, er helt naturligt for os i her i kommunen. Billund er nemlig Børnenes Hovedstad, og vi deler sammen med Skole OL en vision om, at børn bedst udvikler sig og lærer gennem leg og bevægelse. Til finalen har vi derfor involveret børnene og de unge i kommunen og givet dem mulighed for at være medværter,” siger borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank.

Om Skole OL

Skole OL er Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. Alle sportsgrene i Skole OL formidles i børnehøjde på en sjov og anderledes måde med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay. Til finalen deltager i år næsten 7.000 skoleelever fra 4.-8. klasse, 178 skoler fra 59 forskellige kommuner. Over 50.000 skoleelever har deltaget i hele Skole OL-sæsonen, herunder de indledende kvalifikationsstævner.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL, og Danish Crown sponserer aftensmad til de overnattende børn til finalen. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.