Skole OL sætter trivsel på skoleskemaet

04/08/2023

Idrætslærere for 0.-8. klasser i hele landet inviteres nu til at tilmelde sig en ny Skole OL-sæson – og samtidig få styrket trivslen i klassen. 

Den 1. august lød startskuddet til en ny sæson af Skole OL – hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasser. Idrætslærere i hele landet inviteres derfor til at oprette deres klasser på skoleol.dk. Sidste sæson deltog 2.308 skoleklasser fra hele landet i Skole OL.

Og det er noget, der gør en positiv forskel, viser evalueringerne fra Skole OL-sæsonen 2022/2023. Således angiver 96 % af lærerne, der har deltaget i Skole OL, at det har haft en positiv indflydelse på trivslen i klassen.

”Vi er utroligt glade for, at Skole OL på denne måde har været med til at rykke positivt på klassetrivslen. Idræt styrker trivslen for børn og unge, og gennem Skole OL møder børnene en bred vifte af sportsgrene i børnehøjde, som skal booste bevægelsesglæden og motivere dem til et aktivt liv – både i og uden for skolen – så endnu flere børn vokser op med idrættens fællesskaber som en naturlig del af deres fritid ” siger adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen.

Skole OL er en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv og tilbyder idrætsaktiviteter i børnehøjde hele året rundt – både i form af De Skoleolympiske Lege for 0.-3. klasse i efteråret og i form af Skole OL for 4.-8. klasser, hvor klasserne dyster sammen som hold til lokale stævner allerede nu for at kvalificere sig til finalen i juni 2024.

Alle sportsgrene formidles i børnehøjde med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay, og det er noget af det, som er med til at gøre forskellen for klassetrivslen, mener Morten Mølholm Hansen.

”Vi har et stort fokus på at sikre, at alle de sportsgrene, der er med i Skole OL, tilpasses børnene på en måde, hvor alle kan være med og bidrage til fællesskabet. Derfor gør det os ekstra glade, når vi får tilbagemeldinger fra idrætslærerne om, at nogle af de elever, som ikke normalt er så dygtige til idræt, pludselig blomstrer op og føler, at de kan bidrage. Så ved vi, at vi har gjort en forskel,” siger Morten Mølholm Hansen.

En løftestang for idrætsforeningerne

Èn af de sportsgrene, som skoleklasserne igen i år kan dyste i, er cricket. Cricket var med som sportsgren for første gang til sidste års sæson af Skole OL, og udviklingskonsulent for Dansk Cricket-Forbund Carsten Martensen var ikke i tvivl om, at de skulle være med igen.

”Som forbund er Skole OL en løftestang over for klubberne, fordi vi får et færdigt og afprøvet koncept, som sætter rammerne, og så kan klubberne fokusere på at gøre det til en god oplevelse for børnene. Samtidig bliver vores sportsgren en del af noget større, hvor vi kan nå ud til masserne. Og endelig så bygger Skole OL på nogle værdier, der også gennemsyrer vores sport: Fællesskab, Færdighed og Fairplay,” siger Carsten Martensen.

Foreløbigt deltager otte sportsgrene i Skole OL-sæsonen 2023/2024, men der kan fortsat udvides med flere sportsgrene i løbet af sæsonen.