Syv Skole OL-ambassadører er rollemodeller for over 50.000 børn 

13/03/2023

Hvad har en 19 x danmarksmester i stangspring, en europamester i bowling og en landsholdsspiller i cricket tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.  

Syv ambassadører med flotte resultater inden for hver deres sport har takket ja til rollen som Skole OL-ambassadør. De møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og giver i det hele taget deres opbakning til alle de glade børn, der dyster i netop deres sportsgren.  

”Vi er både glade og stolte over vores hold af Skole OL-ambassadører, som har sagt ja til at vise deres sport frem i børnehøjde og være ansigtet udadtil. Børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør,” siger projektleder på Skole OL, Janni Thrane.   

En chance for at få sporten ud til flere mennesker 

16-årige Isa Ansar er ambassadør for cricket, som er en ny sportsgren i Skole OL i år. Han spiller for ungdomslandsholdet og er glad for at få chancen for at synliggøre sin sport for endnu flere børn og unge. 

”Cricket er jo ikke en stor sport i Danmark, så som ambassadør får jeg chancen for at nå ud til endnu flere mennesker og dele den begejstring, som jeg oplever ved cricket, med andre. Cricket er en anderledes og udfordrende sport med stort fokus på disciplin og respekt for hinanden,” siger Isa Ansar, som har spillet cricket i seks år. Han blev inspireret til at kaste sig over cricket af sin far, som var cricketspiller i Pakistan.
 

Danmarksmester 19 gange – og ambassadør for 2. gang   

Blandt ambassadørerne er også en genganger fra sidste års Skole OL – 19 x danmarksmester i stangspring og nr. 4 til EM sidste år– Caroline Bonde Holm.  

”Skole OL havde sådan nogle fede arrangementer sidste år – både til lokalstævnerne og finalen. Det var dejligt at se det gode sammenhold mellem børnene og den glæde, som sport kan give til alle. Det vil jeg gerne være en del af igen,” siger Caroline Bonde Holm, som har dyrket stangspring i over 16 år.  

I år kan skoleeleverne prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.
 

Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever 

Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay. Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker fællesskabet i klasserne gennem mange forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet. Og – hvis eleverne kvalificerer sig – til Skole OL-finalen i juni.  

Caroline Bonde Holm

”Stangspring er for alle – store som små – for der findes en stang til alle størrelser. Men det kræver mod at hænge med hovedet nedad højt oppe i luften” 

Sport: Atletik (Stangspring) 

Alder: 32 

By: Hørsholm 

Klub: Sparta 

Bedste resultater: bl.a. 19 x danmarksmester, nr. 4 til EM 2022  

harlequinfilter

Jakob Ekhard Edsen 

”Jeg er stolt af at stille op som ambassadør for Skole OL igen i år og vise, hvad orienteringsløb kan. Det er en sport, der kræver, at man er god til at løbe, men også at man er god til at omsætte et kort til virkelighed. Orienteringsløb kan bare noget nyt hver eneste gang.” 

Sport: Orienteringsløb 

Alder: 29 

By: Aarhus 

Klub: Aarhus 1900 Orientering 

Bedste resultater: bl.a. bronze i VM Sprint Stafet 2018, 6 x danmarksmester

Foto: Marie-Louise Bredvig

harlequinfilter

Gustav Røn Buskov  

“Man skal starte til triatlon pga. det fællesskab, der er i en lille sport. Man lærer dem, man træner med rundt i landet rigtigt godt at kende – også på tværs af niveauer.” 

Sport: Triatlon 

Alder: 17 

By: Aarhus 

Klub: Aarhus 1900 Triatlon 

Bedste resultater: bl.a. danmarksmester 2021 og sølv til NM 2022

harlequinfilter

Megan Gales Dicay 

”Fællesskabet til bowling er helt fantastisk. Bowling er noget, som alle kan være med til – børn, unge, voksne og ældre.” 

Sport: Bowling 

Alder: 22 år 

By: Odense 

Klub: S.A.S 

Bedste resultater: bl.a. 4 x danmarksmester samt europamester Single 2017

Foto: Nicklas Berg Hovesen

”Fællesskabet til bowling er helt fantastisk. Bowling er noget, som alle kan være med til – børn, unge, voksne og ældre.” Foto: Nicklas Berg Ovesen
harlequinfilter

Nellie Emanuelsen 

”Bueskydning fanger mig, fordi det er nemt at følge ens egne fremskridt hele tiden. Det er ikke nogen holdsport, men der er alligevel et unikt fællesskab i både klubben og med andre klubber.” 

Sport: Bueskydning  

Alder: 17 år 

By: Svenstrup J 

Klub: Aalborg Bueskyttelaug 

Bedste resultater: bl.a. guld til ungdoms DM 2023 

Foto: WAE credits

harlequinfilter

Errol Williamson 

Man lærer en masse værdier igennem sport, som man ikke nødvendigvis får lært i skolen. Motivation og disciplin, at tage ansvar for sin egen udvikling, respekt for andre, og hvordan man kommer tilbage fra et nederlag. Og i dans er der mulighed for at være kreativ og udtrykke sig selv.”  

 Sport: Dans 

Alder: 28 år 

By: Silkeborg  

Klub: Just Dance Studios Aarhus 

Bedste resultater: bl.a. 9 x danmarksmester, 5. plads VM 2022, bronze til EM 2022 

Foto: Yellows for Team Danmark

harlequinfilter

Isa Ansar 

“Når man vælger at gå til en sport, skal man gøre det, fordi det giver en glæde. Jeg håber, at jeg som ambassadør kan være med til at nå ud til flere mennesker og dele den glæde, som cricket giver mig.” 

Sport: Cricket  

Alder: 16 år 

By: Hvidovre  

Klub: Frederiksberg KB 

Bedste resultater: bl.a. udtaget til ungdomslandsholdet, kaptajn for juniorhold, året ungdomsspiller i KB 2021 

harlequinfilter