Vibeke Korup er Danmarks sejeste idrætslærer 2021

03/02/2022

En meget glad og overvældet Vibeke Korup der er blev kåret til Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021.

Skole OL har modtaget over 400 indstillinger, og tre fantastiske idrætslærere har været med i opløbet om at vinde prisen. Vibeke Korup fra Slagelse er en exceptionel og motiverende idrætslærer. Hun løb i dag med sejren.

Vibeke Korup er 33 år og idrætslærer på Antvorskov Skole i Slagelse. Vibeke var i færd med at undervise sin 9. klasse i Antvorskov Hallen, da døren pludselig gik op. Udenfor stod hendes gode kollegaer, skolelederen og alle skolens elever med flag som overbragte Vibeke den glædelige nyhed om, at hun nu kan kalde sig Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021.

Med prisen vinder Vibeke 25.000 kr. til brug på nyt udstyr til idrætsundervisningen samt et kursus fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærere til en værdi af 7.500 kr.

Kreativ, motiverende og inkluderende

Det var en meget rørt og glad Vibeke Korup, der blev overrasket midt i sin idrætstime. Prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer betyder enormt meget for læreren fra Slagelse.

”Det betyder, at jeg føler, at jeg gør mit arbejde godt og at jeg bliver anerkendt for det. Det er en virkelig dejlig og fantastisk følelse. Jeg havde overhovedet ikke set den her surprise komme. Jeg blev mega glad og overvældet. Jeg var jo lige koncentreret om at undervise, så jeg blev vildt overrasket,” siger Vibeke Korup, kort efter hun fik overrakt prisen.

Vibeke er Danmarks Sejeste Idrætslærer fordi, hun altid har en kreativ ny ide til idrætsundervisningen og skaber et stærkt og trygt fællesskab i sine timer.

”Vibeke formår at binde teori og praksis sammen. Hun præsenterer sine elever for et bredt spektrum af idrætsaktiviteter – også udenfor skolens rammer. Med prisen sætter vi fokus på idrætslærer som Vibeke, der inspirerer og motiverer ikke kun elever, men også sine kollegaer,” siger Janni Thrane, der er projektleder af Skole OL, og var med til at udarbejde prisen i 2019.

Skaber idrætsglæde og fællesskab hos eleverne

Skole OL har i løbet af efteråret modtaget lidt over 400 indstillinger af 130 seje idrætslærere.
En elev skriver i sin indstilling: ” Hun er god til at finde på nye, spændene ting. De ting, hun siger, vi skal lave, giver os motivation. Det er dejligt, at hun selv er fysisk aktiv og bevæger sig. Hun er sjov i undervisningen, fordi hun altid griner og er glad.”

Kollegaerne roser Vibeke til skyerne: ”Vibekes måde at komme ind på eleverne virker. Taler man med Vibekes elever, bliver det hurtigt klart, at man har med en idrætslærer at gøre som brænder for faget og formår at lave alsidige aktiviteter, så det ikke blot bliver gentagelser. Vibeke skaber fællesskab, motivation, færdighed og fairplay på alle de klassetrin, hun underviser på.”

Dansk Skoleidræt er som idrætsfagets interesseorganisation en del af prisens dommerkomité, og herfra lyder der stor faglig anerkendelse af årets prismodtager:

”Vibeke er en dygtig idrætslærer, der med sin store energi formår at fange eleverne og skabe begejstring om idræt som et læringsfag. Hun er kreativ og didaktisk stærk til at arbejde med elevernes kompetencer. Vibeke formår at lave alsidige aktiviteter samtidig med, at hun har et blik for idræt i et større dannelsesperspektiv som medvirkende til at skabe glæde ved at bruge kroppen og motivere til et aktivt liv, siger Maiken Kirsten Skov fra Dansk Skoleidræts Idrætsfaglige Udvalg.

Om prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer

Skole OL kårede i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden for første gang i 2019 Danmarks Sejeste Idrætslærer.

Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet med prisen er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt har ud fra alle indstillingerne udvalgt tre nominerede og har også valgt, at Vibeke Korup skal vinde prisen.

De to andre fantastiske idrætslærere, der var med i opløbet om at vinde prisen, var Heidi Sejr Sørensen fra Specialcenter Vonsild i Kolding og Mette Elmelund fra Skolen på Herredsåsen i Kalundborg.