Skole OL TAST SELV

Skole OL TAST SELV er en ekstra konkurrence i svømning og roning. Klasserne dyster sammen som et hold ude på skolen. De klasser, der klarer sig bedst i konkurrencerne kvalificerer sig til Skole OL finalen, som afholdes den 14.-17. juni i Børnenes Hovedstad, Billund.

I Tast Selv afholder I selv konkurrencen ude på jeres skole. Herefter uploader i jeres resultat og sender ind til Skole OL. Tilmeldingen til TAST SELV konkurrencerne åbner primo september 2021.

 

Skole OL TAST SELV Svømning

Skole OL TAST SELV Svømning er for 2.-5. klasse.

Klassen skal dyste sammen som ét hold om at svømme så langt de kan på 20 minutter. I bestemmer selv, hvilken dag I vil konkurrere i løbet af skoleåret, og I indtaster selv resultaterne bagefter og sender til Skole OL.

De 4. og 5. klasser, som svømmer flest meter i gennemsnit pr. elev (klassens samlede antal meter delt med antal elever) kvalificerer sig til Skole OL finalen. De klasser, der går videre til finalen, får direkte besked.

For 2. og 3. klasserne gælder det også om at svømme flest meter i gennemsnit pr. elev. Her vinder klasserne Skole OL medaljer, som sendes direkte til vinderklasserne. Der er dermed ikke kvalifikation til Skole OL finalen for 2.-3. klasse.

I skal ikke benytte nogle særlige redskaber for at afvikle TAST SELV konkurrencen i svømning. Aktiviteten afvikles blot i skolens ordinære svømmeundervisning. Der kan med fordel bruges tællelister, til at holde styr på elevernes mange svømmede meter.

 

Skole OL TAST SELV Roning

Skole OL TAST SELV Roning er for 6.-7. klasse.

Det er ikke svært at lave Skole OL Roning ude på skolen. Det kræver blot én romaskine. Klassen skal sammen som ét hold ro 4000 meter i romaskinen, så hurtigt de kan. Klassens tid indtastes og sendes til Skole OL. De klasser, der har den hurtigste tid kvalificerer sig til Skole OL finalen. Klasserne, der går videre til finalen, får direkte besked.

Hurtige skift og god roteknik er afgørende for klassens sluttid på de 4.000 meter. Vi har lavet instruktionsvideoer og undervisningsmateriale, som du kan bruge til at forberede din klasse på konkurrencen i Skole OL TAST SELV Roning.

Konkurrencen kan afvikles i en idrætstime enten på skolen eller i den lokale roklub. Det er op til skolen og roklubben at finde en løsning, der passer begge parter bedst. Instruktøren fra roklubben kan hjælpe klassen med en kort introduktion til ro-taget, viser hvordan man laver effektive skift, og hvordan computeren på romaskinen indstilles på 4.000 meter. I kan måske også låne en romaskine af klubben, som I kan bruge på skolen.

Er det ikke muligt at indgå samarbejde med en lokal roklub, kan skolen leje en trailer med romaskiner hos Dansk Forening for Rosport. Kontakt os for mere information om leje af romaskiner. FIND KONTAKTOPLYSNINGER HER.