Bowling

Kan I ramme de 10 kegler på én gang og få strikes? I Skole OL Bowling spiller klassen sammen som ét hold. Hele klassen er med til at konkurrere om at få den højeste pointscore ved stævnet.

Hvem kan deltage?

Skole OL Bowling er for 4. og 5. klasse.

Hvor og hvornår?

Skole OL Bowling afvikles af en bowlingklub i det lokale bowlingcenter, hvor klubben har træningsbaner. Lokalstævnerne varer to timer inkl. udlevering af sko, orientering og lettere opvarmning.

Bowlingklubberne glæder sig til at kunne byde jer velkommen til Skole OL stævner i bowling efter sommerferien. Der vil være stævner fra august 2021 til maj 2022.

Hvordan foregår Skole OL Bowling?

Skole OL Bowling er enkelt at være med til. Skole OL Bowling foregår i det lokale bowlingcenter og arrangeres af den lokale bowlingklub. Eleverne låner bowlingsko og bowlingkugler, når klassen ankommer.

Ved lokalstævnerne vil der være introduktion til bowlingsporten, hvor eleverne bliver fortrolige med regler og udstyr. Bowlingklubbens ledere hjælper med at finde den rigtige kugle, så den passer i vægt og fingerstørrelse.

Efter introduktionen fordeles klassens elever på 4 eller flere baner. Klassen spiller 1 spillerunde på fire baner, altså 4 spillerunder i alt. Er klassen opdelt på mere end 4 baner, er det de 4 spillerunder med højeste pointantal, der tæller med i det samlede resultat.

En spillerunde består af et pyramidespil og en normal serie. I pyramidespillet har alle kast en værdi, idet der skal afkrydses felter på et spillebræt, så det ikke kun giver værdi til klassens resultat at vælte flest kegler. En normal serie består af 10 “ruder” a to kast, som man kender det fra alle bowlinghaller.

Alle elever i klassen spiller samtidig og skiftes til at spille et kast ad gangen. Vælter den første elev på banen f.eks. 8 kegler i første rude, skal næste elev forsøge at ramme de to sidste kegler i næste rude. Herefter har tredje elev første forsøg i anden rude, osv, osv.

Fordelingen af elever på banerne samt orientering om, hvor mange serier der skal spilles på den enkelte bane, varetages af lederne fra den lokale bowlingklub.

Hvordan deltager vi i Skole OL Bowling?

Tilmeldingen til Skole OL 2021/2022 åbner den 2. august 2021.

Kontakt

For yderligere information om Skole OL Bowling, find kontaktoplysningerne her.