Bowling

Hvad er Skole OL Bowling?

Kan I ramme de 10 kegler på én gang og få strikes? I Skole OL Bowling spiller klassen sammen som ét hold. Hele klassen er med til at konkurrere om at få den højeste pointscore ved stævnet.

Hvem kan deltage?

Bowling er for 4. og 5. klasse.

Hvor og hvornår?

Skole OL Bowling afvikles af en bowlingklub i det lokale bowlingcenter.

Der vil være stævner fra september 2021 til maj 2022.

Sådan tilmelder du din klasse Skole OL Bowling

Start med at oprette din klasse i vores tilmeldingssystem. Når din klasse er oprettet vil du få direkte besked, når der kommer et stævne i kalenderen nær dig.

OPRET DIN KLASSE HER.

Hvordan foregår et Skole OL Bowling stævne?

Skole OL Bowling er enkelt at være med til. Stævnet varer to timer inkl. udlevering af sko, orientering og lettere opvarmning. Eleverne låner bowlingsko og bowlingkugler, når de ankommer.

Stævnet indledes med en introduktion til bowlingsporten, hvor eleverne bliver fortrolige med regler og udstyr. Bowlingklubbens instruktører hjælper med at finde den rigtige kugle, så den passer i vægt og fingerstørrelse.

Efter introduktionen fordeles klassens elever på 4 eller flere baner. Klassen spiller 1 spillerunde på fire baner, altså 4 spillerunder i alt. Er klassen opdelt på mere end 4 baner, er det de 4 spillerunder med højeste pointantal, der tæller med i det samlede resultat.

En spillerunde består af et pyramidespil og en normal serie. I pyramidespillet har alle kast en værdi, idet der skal afkrydses felter på et spillebræt, så det ikke kun giver værdi til klassens resultat at vælte flest kegler. En normal serie består af 10 “ruder” a to kast, som man kender det fra alle bowlinghaller.

Alle elever i klassen spiller samtidig og skiftes til at spille et kast ad gangen. Vælter den første elev på banen f.eks. 8 kegler i første rude, skal næste elev forsøge at ramme de to sidste kegler i næste rude. Herefter har tredje elev første forsøg i anden rude, osv, osv.

Instruktørerne til stævnet hjælper med fordelingen af elever på banerne samt orientering om, hvor mange serier der skal spilles på den enkelte bane.

Kontakt

For yderligere information om Skole OL Bowling, find kontaktoplysningerne her.