Dans

Hvem kan deltage?

Skole OL Dans er for 4. og 5. klassetrin.

Hvad og hvordan?

Med Skole OL Dans ønsker vi at udbrede værdierne om, at dans er for alle. Dans er en sjov og sej bevægelsesform og behøver ikke at være perfekt på nogen måde.

Vores motto er “Pyt med Perfekt”, og i konkurrencen kan man ikke få frataget point – kun få dem. 

I konkurrencen koreograferer eleverne deres egne danse i grupper af 2-4. Alle gruppernes point lægges sammen, når klassens samlede resultat skal findes.

Der gives point for kreativitet og samarbejde, herunder blandt andet heppekor, akrobatiske og overraskende elementer, kanon og at danse med partner (med eller uden berøring).

Til at skabe dansekoreografier og fair konkurrence bruger eleverne app’en “Badjango Dance Creator”. Badjango er et digitalt værktøj, hvor eleverne kan vælge trin til deres dans og sammensætte deres egen koreografi. Efterfølgende kan de arbejde kreativt med koreografien igennem et sjovt og kreativt pointgivende vendespil, der hedder “Danmarks bedste danseklasse”.

Til stævnet medbringes:

  • Indendørs sko
  • Snack og drikkedunk
  • Tøj man kan bevæge sig i (ikke for korte shorts eller nederdel)
  • Medbring meget gerne A5 pap i farver og tuscher, så eleverne har mulighed for at lave plakater til heppekoret i pausen.

Hvor og hvornår?

I kan deltage i Skole OL Dans ved at deltage i et stævne på en danseklub i jeres nærområde. Skole OL Dans-stævnet afholdes typisk kl. 8.30 – 13.30 og svarer til 3 idrætsmoduler, der opfylder kravene for Fælles Faglige Mål.

Danseklubberne glæder sig til at kunne byde jer velkommen til Skole OL stævner i dans efter sommerferien. Der vil være stævner fra august 2021 til maj 2022.

Hvordan deltager vi i Skole OL Dans?

Tilmeldingen til Skole OL 2021/2022 åbner den 2. august 2021.

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Dans, så kontakt os endelig. Se kontaktoplysninger her.